Kellopeliappelsiini (2 levyn erikoisjulkaisu)

Kubrick, Stanley

"Kellopeliappelsiini" (alkuperäiseltä nimeltään "A Clockwork Orange") on vuonna 1971 julkaistu brittiläinen elokuva, jonka ohjasi Stanley Kubrick. Elokuva perustuu Anthony Burgessin samannimiseen romaaniin. Pääosissa elokuvassa nähdään Malcolm McDowell.

"Kellopeliappelsiini" sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen, jossa nuorisojoukot aiheuttavat kaaosta ja väkivaltaa yhteiskunnassa. Elokuva seuraa Alex DeLargea (Malcolm McDowell), nuorta miestä, joka johtaa omaa rikollisjengiään. Alex ja hänen joukkonsa nauttivat väkivallasta, seksistä ja musiikista, erityisesti klassisista kappaleista.

Eräänä päivänä Alex joutuu vangituksi ja päätyy valtion kontrollin kohteeksi. Hänet valitaan osallistumaan kokeeseen, jossa hänen mielensä yritetään "parantaa" poistamalla hänen taipumuksensa väkivaltaan. Kokeessa hänelle annetaan lääkettä, joka aiheuttaa hänelle pahoinvointia ja vastenmielisyyttä väkivaltaa kohtaan.

Kun Alex vapautetaan kokeen jälkeen, hän joutuu kohtaamaan yhteiskunnan raadollisuuden ja oman menneisyytensä seuraukset. Entinen väkivallan rakastaja tuntee olonsa ulkopuoliseksi ja haavoittuvaiseksi. Hänen aiemmat uhrit ja heidän läheisensä haluavat kostaa hänelle. Samalla Alex alkaa pohtia oman identiteettinsä ja vapaan tahdon merkitystä.

"Kellopeliappelsiini" on intensiivinen ja provokatiivinen elokuva, joka käsittelee yhteiskunnan moraalia, vallan väärinkäyttöä ja nuorison kapinaa. Se herättää kysymyksiä ihmisen luonteesta, hyvän ja pahan välisestä rajasta sekä rangaistuksen tarkoituksesta. Elokuva on tunnettu Kubrickin visuaalisesta tyylistä, vahvasta kuvakielestä ja vaikuttavasta musiikkivalinnasta. Malcolm McDowell tekee ikimuistoisen roolisuorituksen Alexina, joka jää katsojien mieliin pitkäksi aikaa.

Kustantaja: Warner
Sidosasu: dvd
ean: 7321944806729
Ilmestymisvuosi: 1971

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.