YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Päiden vaihdos; Laki
6,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Päiden vaihdos; Laki

Mann, Thomas

Nyt ensi kertaa suomeksi ilmestyvät pienoisromaanit Päiden vaihdos ja Laki edustavat saksalaisen kertojamestarin Thomas Mannin 1940-luvun tuotantoa. Niitä kirjoittaessaan Mann asui maanpaossa Yhdysvalloissa.
Päiden vaihdos on eksoottiseen intialaiseen temppelikylään sijoittuva kolmiodraama, jonka eroottisissa käänteissä päät putoilevat ja kirjaimellisesti vaihtuvat toisten vartaloiden jatkeiksi. Tätä hilpeätä kuriositeettia on tulkittu monin eri tavoin. Sen on nähty noudattavan ja samalla ironisoivan Schopenhauerin perusajattelua. Sen yhteydessä on viitattu Mannin ajallisesti läheiseen Goethe-romaanin Lotte in Weimar, mutta myös jo 1903 ilmestyneeseen Tonio Kröger –novelliin.

Laki on Mannin pääteoksiin kuuluvan Joosef-sarjan jälkinäytös. Sen päähenkilö on Raamatun Mooses, monoteistisen uskonnon perustaja ja järjestyneen yhteiskunnan alkuunpanija. Teos sisältää välillä suoria sitaatteja alkutekstistä, mutta kommentoi ja täsmentää tyylilajeja vaihdellen; näin syntyy rinnastuksen komiikka. Kirjoitusajankohtanaan kertomuksen tehtävänä oli korostaa Hitlerin kumoaman Siinain viestin, kymmenen käskyn, inhimillisen käyttäytymisen periaakkosten, merkitystä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9510146439
Ilmestymisvuosi: 1987
Kirjastoluokka: 844 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.