Kivilintu
Vain myymälästä

Kivilintu

Delblanc

”Harvoin saa kriitikko riemastua ja repäistä vaatteensa. Harvoin voi kuuluttaa, että nyt syntyy Suurta Kirjallisuutta.” Tähän oli Pekka Tarkka valmis luettuaan Sörmlanti-trilogian, jonka toinen osa on nyt suomennettu. Kertomus Sörmlannista jatkuu väkevänä, fantastisena ja rehevänä.

Kivilinnun aiheena ovat Sörmlannin Hedebyn tapahtumat kesällä 1939, jolloin virallinen Ruotsi on vetäytymässä puolueettomuuden koteloon. Herrat kaupunginhotellissa juhlivat jäähyväisiä rauhanajalle ja rahakkaat hamstraavat. Kaartin kotisovassa kotilomalle saapuva korpraali järjestää ihmettelemistä ja ajankulua kauppapuodin ukkopenkkiläisille, pilsneriremmille ja pikkupohjille.
Entä muut hedebyläiset, jotka kukin vuorollaan joutuvat kertomuksen valopiiriin? Nuo ahdistukseen sidotut, hyväksikäytetyt, avuttomat asujaimet, jotka Kertoja herättää henkiin muistoistaan ja loihtii heidän olemukseensa myyttisten kivilintujen kallisarvoisia sirpaleita. Tai vaikkapa kylässä vieraileva irvokas tukholmalaisseurue, jonka törmäilystä virittyy räikeä farssi. 
”Delblancin romaanisarja on pinnalta tavallinen kertomus pikku paikkakunnan vaiheista. Mutta niin kuin joku Faulkner Delblanc ylittää aiheensa. Hänen innoituksena luo maailman täynnä hellyyttä ja hilpeyttä, epätoivoa ja iloa, paatosta ja ironiaa.” 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 951076929
Ilmestymisvuosi: 1973
Kirjastoluokka: 8431 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Ei verkkokaupasta1
Tilattavissa verkosta Ei verkkokaupasta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.