Castruccio Castracanin elämä
Ei saatavilla

Castruccio Castracanin elämä

Machiavelli, Niccolo

Tämän vuonna 1520 kirjoitetun elämäkerran eloisissa ja vauhdikkaissa kuvauksissa nousevat esille muun muassa Ruhtinaan ja Valtiollisten mietelmien teemat, kuten kysymys inhimillisen kyvykkyyden (virtù) ja arvaamattoman Onnettaren (Fortuna) suhteesta.

Castruccio Castracan oli luccalainen hallitsija. Machiavellin (1469–1527) pieni mestariteos avaa näkökulmia myös alati ajankohtaisiin kysymyksiin sodankäynnin mielestä ja rauhanomaisen inhimillisen kanssakäymisen mahdollisuuksista.

Teoksen oheisena julkaistaan saarnan muotoon kirjoitettu Kehotus katumukseen. Onko tämä sävyltään kristillinen teksti ironiaa, silkka vitsi vai kertooko se katolisen kirkon ja kristinuskon terävänä arvostelijana tunnetun Machiavellin aidosta kääntymyksestä hartaaksi kristityksi?

Teoksen suomentaja, YTL Paul-Erik Korvela (s. 1977) toimii politiikan tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Hän on julkaissut useita Machiavellin politiikan teoriaa, eritoten Machiavellin kristinuskon kritiikkiä käsitteleviä artikkeleita.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9525503135
Ilmestymisvuosi: 2005

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.