YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kuningas Lear

Shakespeare, William

Shakespearen suuri tragedia Britannian vanhasta kuninkaasta, joka pöyhkeydessään luulee imartelua rakkaudeksi – ja suistuu kohti hulluutta ja kuolemaa.

LEAR:Puhaltakaa, tuulet, kunnes posket repeävät!Taivas, avaa luukkusi ja anna sataa,kunnes kirkontornit katoavat tulvaan!Ajatuksen nopeudella sinkoilevat rikkilieskat, taivaantulten, tammenhalkaisijain enteet,kärventäkää tämä harmaa pää!

Kuningas Lear on yksi Shakespearen suurista tragedioista, äärimmäisen epätoivon täyttämä tarina muinaisen Britannian vanhasta kuninkaasta, joka pöyhkeydessään luulee imartelua rakkaudeksi. Lear hylkää uskollisen tyttärensä Cordelian, lahjoittaa valtakuntansa petollisille lapsilleen Reganille ja Gonerilille ja sysää liikkeelle tapahtumasarjan, joka johtaa hulluuteen ja kuolemaan. "Learin tragikomedia on lyhyt matka näyttämön halki päähenkilöstä sivulliseksi. Hän menettää kaiken ihmisarvoaan myöten. Hän seisoo romahtaneen elämänsä viimeisellä rannalla ymmärtämättä miksi näin on käynyt. Hänen tilanteensa ei ole uusi, ainutlaatuinen eikä harvinainen. Se, että hän on joskus ollut mahtava kuningas, ei merkitse enää mitään", kirjoittaa suomentaja Matti Rossi esipuheessaan.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510302989
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 83.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.