YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Nalle Puh: 80-vuotisjuhlakirja
Ei saatavilla

Nalle Puh: 80-vuotisjuhlakirja

Milne, A. A. - Shepard, E. H.

Tässä tulee Kaarlo Karhu portaita alas pää edellä, pum, pum, pum...

Näin tömisteli Nalle Puh lastenkirjallisuuteen 80 vuotta sitten. Sen jälkeen hunajaa rakastavasta karvakuonosta on tullut klassikkohahmo, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa.

Nalle Puhin 80-vuotiskirja sisältää kymmenen ensimmäistä Nalle Puhista kerrottua tarinaa. Niissä tutustumme paitsi Puhiin myös Nasuun, Pöllöön ja Ihaa-aasiin sekä muuhun Puolen Hehtaarin Puiston väkeen. Lisäksi tapaamme Möhköfantin, melkein pyydystämme Tärpän ja teemme Raparetken Pohjoisvavalle. Ja lopuksi järjestetään isot juhlat Nalle Puhin kunniaksi!

Ensimmäiset kymmenen Nalle Puh -tarinaa julkaistiin kirjana Lontoossa 14.10.1926. Siitä asti A. A. Milnen kirjoittamat ja E. H. Shepardin kuvittamat kertomukset ovat valloittaneet yhä uusia ja uusia sukupolvia, ja Puhista on tullut erittäin tunnettu karhu. Puh on kansainvälinen kuuluisuus, josta kertovat teokset on käännetty yli 30 kielelle.

Nalle Puh -kirjan hahmojen esikuvina olivat A. A. Milnen pojan Christopher Robinin pehmolelut. Tarinoiden tapahtumapaikka, Puolen Hehtaarin Puisto, puolestaan on saanut piirteensä Milnen perheen kotitalon lähellä sijainneesta Ashdownin metsästä. Kun taiteilija E. H. Shepard vielä tallensi sekä lelueläimet että metsän ainutlaatuisella tavalla paperille, syntyi ikimuistoinen satumaailma, johon niin aikuiset kuin lapsetkin palaavat mielellään kerta toisensa jälkeen.

A. A. Milne syntyi Lontoossa 1882. Hän oli jo varsin tunnettu kirjailija vuonna 1924, kun hänen ensimmäinen lapsille suunnattu runokokoelmansa Kun oltiin oikein nuoria ilmestyi. Milne kirjoitti säännöllisesti Punch-lehteen, jossa myös Nalle Puh esiintyi ensimmäisen kerran runossa "Teddy Bear". Vaikka Nalle Puh -kirjan hahmot syntyivät oikeiden lelueläinten innoittamina, ilman Milnen vaimon ja Christopher Robin -pojan arvokasta apua ne eivät olisi saaneet persoonallisia piirteitään.

E. H. Shepard on mies, joka antoi Nalle Puhille kuvallisen hahmon. Vuonna 1879 syntynyt Shepard oli jo nuorena taitava piirtäjä. Hän sai stipendin arvostettuun taidekouluun ja valmistui taiteilijaksi ja kuvittajaksi. Hänen kuvituksiaan ja sarjakuviaan julkaistiin muun muassa Punch-lehdessä. Shepardin nokkelat ja lämminhenkiset kuvat Puhista ja muista Puolen Hehtaarin Puiston asukkaista ovat merkittävä osa Nalle Puh -tarinoita. Piirrokset olivat alun perin mustavalkoisia, mutta Shepard lisäsi niihin värin kolmisenkymmentä vuotta sitten. Vuosien varrella hänen Puh-kuvista on tullut klassikoita, joita rakastetaan kaikkialla maailmassa.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510315712
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: L84.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.