Luukauppias

Lukkarinen, Hannu; Ruusuvuori, Juha

Nuorta turkiskauppiasta pyydetään ryöstämään Pyhän Henrikin jäännökset. Sarjakuvaromaani perustuu Ruusuvuoren romaaniin Ryöstetty pyhimys (1995).


Takakansi

Kauppa se on joka kannattaa – ainakin pyhäinjäännöskauppa.

Eletään vuotta 1299 keskiajan Suomessa. Saksalaiset kauppiaat ja munkkiveljeskunnat ovat pureutuneet kiinni turkiksista rikkaan Suomen lounaiskulmaan. Hiittisten saaristossa toimii rantarosvo ja turkiskauppias Nicholas Grisefoth, joka imaistaan mukaan suurkauppiaiden ja kirkon juoniin.

Nicholasin erikoisalaa on pyhäinjäännösten kauppa. Miten nuori kauppias suhtautuu, kun häntä pyydetään ryöstämään Suomen ainoan pyhimyksen, Lallin surmaaman Pyhän Henrikin, jäännökset Turun tuomiokirkosta?

Kirkon pyhä vuosi 1300 lähestyy ja Nicholas matkaa Turkuun, jossa dominikaanit, fransiskaanit, saksat ja Suomen papisto juonittelevat. Uskollisen leikari-aseenkantajansa Detmar Kranin kanssa Grisefoth joutuu mukaan peliin, joka näyttää liian isolta pienelle rantakauppiaalle.

Luukauppias perustuu Juha Ruusuvuoren historialliseen romaaniin Ryöstetty pyhimys (1995).


Ennakkotieto

Kauppa se on joka kannattaa – ainakin pyhäinjäännöskauppa!

Eletään vuotta 1299 keskiajan Suomessa. Saksalaiset kauppiaat ja munkkiveljeskunnat ovat pureutuneet tiukasti turkiksista rikkaan Suomen lounaiskulmaan. Hiittisten saaristossa ahertaa rantarosvo ja turkiskauppias Nicholas Grisefoth. Hänet imaistaan mukaan suurkauppiaiden ja kirkon välisiin vehkeilyihin.

Nicholasin erikoisalaa on pyhäinjäännösten kauppaaminen. Kuka siis voisi ollakaan häntä sopivampi tehtävään, kun tarvitaan miestä ryöstämään Suomen ainoan pyhimyksen, talonpoika Lallin surmaaman Pyhän Henrikin jäännökset Turun tuomiokirkosta?

Kirkon pyhä vuosi 1300 lähestyy ja Nicholas matkaa Turkuun, jossa dominikaanit, fransiskaanit, saksit ja Suomen papisto punovat pirullisia juoniaan. Nicholas ja hänen uskollinen leikari-aseenkantajansa Detmar Kran ajautuvat aivan liian isolta hankkeelta vaikuttavaan valtapeliin.

Luukauppias perustuu Juha Ruusuvuoren historialliseen romaaniin Ryöstetty pyhimys (1995).

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510323700
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.