YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tuhokapitalismin nousu
Ei saatavilla

Tuhokapitalismin nousu

Klein, Naomi

Vangeille annetaan sähkösokkeja, jotta heidät saataisiin murtumaan ja tunnustamaan. Sama logiikka pätee suurempiin ihmisryhmiin: katastrofin jälkeen ne ovat alttiita muutoksille, joita muuten jaksaisivat vastustaa.

No Logon saavutuksista huolimatta Tuhokapitalismin nousu on Naomi Kleinin toistaiseksi merkittävin teos. Siinä Klein osoittaa, kuinka rahamarkkinat toimivat sokkien koettelemien ihmisten kustannuksella. Katastrofit eivät tästä näkökulmasta ole humanitäärisen avun kohteita, vaan ”puhtaita pöytiä”, joissa raivaustyö on jo tehty turva-alan (Irak), hotelliketjujen (Sri Lanka) tai yksityisiä koulupalveluja myyvien yritysten (New Orleans) puolesta.

Kriisien hyväksikäytön arkkitehti on ekonomisti Milton Friedman, jonka tavoite yksityistämisestä ja valtion roolin minimoimisesta on konkretisoitunut eri puolilla maailmaa ”tuhon kapitalismina” viime vuosikymmenten aikana, Pinochetin Chilestä alkaen. Tuhokapitalismin nousussa Naomi Klein erittelee ja haastaa myytin kapitalistisen liberalismin demokraattisuudesta ja vapaudesta: todellisuudessa markkinat toimivat pienen poliittisen eliitin ja suurten monikansallisten yritysten liittona. Kuvaamalla vapaiden markkinoiden riippuvaisuutta sotilaallisista tai luonnonkatastrofeista toipuvien kansakuntien heikkoudesta Klein purkaa myös mielikuvan kapitalistisen politiikan rauhanomaisuudesta.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510338667
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 36.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.