YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Lohen kääntöpiiri : kootut kalakolumnit

Kejonen, Pekka

Tenojoen lohimaisemissa 80- ja 90-lukunsa viettänyt Pekka Kejonen tunnetaan paitsi myhäilevänä runoaforistikkona ja tiukkasanaisena aikalaiskriitikkona myös uutterana jalokalakolumnistina. Urheilukalastus-lehdessä viimeisen vuosikymmenen aikana julkaistut kirjoitukset sisältävät tarkkaan punnittuja novelletteja, kiistakirjoituksia ja moraliteetteja - täysmittaisia kejosnootteja. 

Yksinperhostelun filosofisen autuuden ja jokamiehen oikeuksien nimeen vannovalle elämäntapanatiiville ajatus virtaavan veden omistuksesta on yhä luonnoton. Kejonen kantaa huolta lohenpoikasten tulevaisuudesta ja suomii välinekaupan kautta Tenolle oikaisevien etelän kukkopoikien geneettistä riistokalastusviettiä ja markkinahumutettua, alimittaista oheistuotetarjontaa. Lempeämmissä lauseissaan hän suosittelee herrasmieslajin harrastajille sekä ajallaan maksettuja kalastuslupia että alan parasta kirjallisuutta. 

Vilppulan sisävesille 2000-luvun alussa sopeutunut Kejonen palaa ajoittain Tenojoen mielenmaisemiinsa ja pohtii: "Jos ihminen kotiutuu kerrostaloon, niin miksei sitten kala huolella hoidettuun akvaarioon." 

Lohen kääntöpiiri johdattaa lukijansa saaliskeskeisestä ajattelusta elämyskeskeiseen elämäntapaan.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510339725
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.