YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Jerusalem - kaupungin elämäkerta
Ei saatavilla

Jerusalem - kaupungin elämäkerta

Montefiore, Simon Sebag

JERUSALEMIN TARINA ON KOKO MAAILMAN TARINA

 

Jerusalem sai dramaattisen elämäkerran. Sebag Montefiore kertoo tarkasti ja tasapainoisesti kolmen uskonnon pyhästä kaupungista.
Kari Huhta, Helsingin Sanomat

 

Jerusalem on koko maailman kaupunki, kahden kansan pääkaupunki, kolmen uskonnon pyhä paikka; suurvallat ovat tavoitelleet sitä hallin­taansa, lopun aikojen tuomiopäivän tapahtu­mien odotetaan toteutuvan siellä ja nykyään se on kulttuurien taistelukenttä. Kuningas Daavidista Barack Obamaan, juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin synnystä israelilaisten ja palestiinalaisten konfliktiin asti Jerusalem tarjoaa näköalan historian kertomukseen, johon 3 000 vuoden ajalta sisältyy niin uskoa, veri­löylyjä, fanaattisuutta kuin rauhallista rinnak­kaineloakin.

 

Miten tästä pienestä, etäisestä kaupungista tuli Pyhä kaupunki, maailman keskus ja avain oman aikamme Lähi-­idän rauhaan? Simon Sebag Montefiore kuvaa kiehtovan tarinansa myötä alituisesti muuttuvan kaupungin moni­muotoisuutta ja sen kaikkien vaiheiden ja niiden kokijoiden yllättävää elämänläheisyyttä. Jerusalemin elämäkertaa luonnehtivat sodat, rakkaustarinat ja ilmestykset, niiden miesten ja naisten kuninkaiden, keisarinnojen, profeet­tojen, runoilijoiden, pyhimysten, valloittajien ja huorien kokemukset, jotka rakensivat ja hävittivät Jerusalemia, kronikoivat sen tapah­tumista ja uskoivat kaupunkiinsa. Monet tavalliset jerusalemilaiset jättivät kaupunkiin omat jälkensä, mutta lisäksi elämäkerta käsitte­lee historian henkilöitä Salomosta, Saladinista ja Soliman Suuresta Kleopatraan, Caligulaan ja Churchilliin; Abrahamista Jeesukseen ja Muhammadiin; Isebelin, Nebukadressarin, Herodeksen ja Neron muinaisesta maailmasta uuden ajan Saksan keisariin, Disraeliin, Mark Twainiin ja Arabian Lawrenceen.

 

Montefiore valottaa uuden arkistomate­riaalin, uusimman tutkimuksen, oman sukunsa dokumenttien ja koko tähänastisen tutkimuk­sensa pohjalta pyhyyden ja mystiikan, identi­teetin ja valtiokäsityksen syvintä olemusta. Jerusalem on ainutlaatuinen historiakuvaus kaupungista, jossa monet yhä uskovat apo­kalypsin lopulta toteutuvan. Teos kertoo, miten Jerusalemista tuli Jerusalem ja ainoa kaupunki, joka on olemassa kaksin verroin taivaassa ja maan päällä.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510353653
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.