YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Unohdettujen rintama
Ei saatavilla

Unohdettujen rintama

Immonen, Lauri

Tammikuussa 1940 suomalaiset miehittivät Koirinojanlahden saarivyön Laatokan koilliskulmassa. Talvisotaa oli käyty puolitoista kuukautta. Saartorengas sulkeutui mahtavan vihollismotin ympärille. Piiritettyjen venäläissotilaiden viimeinen henkireikä tukkeutui.

Suomalaiset pystyivät pitämään saarrettuna moninkertaista ylivoimaa uskomattoman vaikeissa olosuhteissa. Taisteluja käytiin kallionkoloissa ja lumikuopissa, kylmyyden, nälän ja ankarien tykistökeskitysten keskellä. Kun piirittäjien yhteydet muuhun maailmaan katkesivat, he kävivät kallioilla ja luodoilla omaa yksinäistä kamppailuaan. Käskyn mukaan sitä käytiin - miltei kirjaimellisesti - viimeiseen mieheen.

Koironojanlahden piiritystaistelu on jäänyt sotahistoriassa ansaitsemaansa vähemmälle huomiolle. Unohdettujen rintama perustuu osaksi säilyneisiin sotapäiväkirjoihin ja muihin asiakirjoihin. Kenties arkaluontoisuutensa vuoksi vaietut taistelutapahtumat tuodaan teoksessa päivänvaloon yksityiskohtia myöten. Taistelukuvaukset ja tilanteenarvioinnit on saatu haastattelemalla mukana olleita sotilaita sotamiehistä everstiin.

Teos on lähes ainoa julkaistu dokumentti Laatokan koillispuolen taisteluista. Uutta painosta varten esipuheen on kirjoittanut sotahistorioitsija Eeva Tammi.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510364307
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 92.73

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.