Pieni päivänsäde

Ögonsten, Lilla

ENSIKIRJA. KATSELUKIRJA VAUVALLE, TIETOKIRJA VANHEMMALLE. VARHAINEN VUOROVAIKUTUS.

Kun kauan kaivatulla vauvalla ilmenee jotakin odottamatonta, vanhemmat ovat monien kysymysten edessä. Asiatietoa ja neuvontaa voi olla paljon, mutta samalla tarvitaan tukea, jotta rakentuu oman perheen tuntu. Perhe tarvitsee rohkaisua ja kannustusta omanlaisen arjen rakentamiseksi. Vauva on ensisijaisesti uusi perheenjäsen ja vauva.

Pieni Päivänsäde -kirja on tehty tukemaan ja kannustamaan perheitä, joihin on syntynyt erityinen vauva. Rohkaisevat asiatekstit, raikkaat kuvat, loruleikit ja toisten vanhempien kommentit ilahduttavat ja antavat tietoa ja voimaa! Tekstit ovat kummallakin kotimaisella kielellä. Kirja vahvistaa vanhemmuutta ensihetkistä alkaen. Myönteinen ja rikas vuorovaikutus on tärkeää jokaisen vauvan aivojen, tunteiden, psyykkisen hyvinvoinnin ja sosiaalisen kehityksen kannalta.

Kirjan kuvien kautta halutaan herättää vauvan kiinnostus ja mahdollistaa vauvaa olemaan osallinen perheen toimintaan. Kuvamaailma perustuu tutkimukseen vauvan näön kehityksestä ja visuaalisen kiinnostuksen kohteista. Vauvan näköön tulee näin kiinnitettyä huomiota tavallista tarkemmin ja myös mahdollisen näkövamman tutkimistarve selviää varhaisemmin.

Lukemalla kirjaa yhdessä vauvan kanssa aikuinen saa myönteisen, vanhemmuutta tukevan kokemuksen, että osaa viihdyttää lasta. Kuvien katselu yhdessä synnyttää vauvan ja vanhempien välille onnistumisen kokemuksia ja tukee turvallista kiintymyssuhdetta. Kirjan tekstit neuvovat aikuista ottamaan aktiivisesti kontaktia lapseen vauva-aikana, näkemään vauvan omana persoonana vammasta tai rajoitteista huolimatta ja menemään rohkeasti ulos vauvan kanssa.

Teksteissä neuvotaan, miten vauvan tunteisiin ja itsetuntoon voidaan vaikuttaa lempeästi ja aikaisin. Tavoitteena on lisätä aikuisen ymmärrystä lapsen tarpeista ja vahvistaa myönteistä suhdetta.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510367155
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.