YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Haitulan taikahattu

Krutsin, Pia; Hirvonen, Hannu; Holmberg, Niillas; Nurmi, Aura; Ruohonen, Laura; Sandelin, Annika; Sandström, Tuukka; Venho, Johanna; Kunnas, Kirsi; Krutsin, Pia

On aika juhlia runoa!

Vuonna 2024 juhlitaan rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa.

Moninkertaisesti tuttu

on yksinkertainen juttu:

Olipa kerran.

Juhlavuoden kunniaksi runoilija ja sanataidekasvattaja Pia Krutsin on valinnut 32 Kirsi Kunnaksen runoa, jotka kutkuttavat lapsen mielikuvitusta ja tempaavat runojen taikamaailmaan. Kunnaksen runojen kanssa vuoropuheluun on kutsuttu kahdeksan nykykirjailijaa: Hannu Hirvonen, Niillas Holmberg, Pia Krutsin, Aura Nurmi, Laura Ruohonen, Annika Sandelin, Tuukka Sandström ja Johanna Venho. Kukin heistä hyppää mukaan runoseikkailuun uudella, antologiaa varten kirjoitetulla runollaan.

Kirjan kuvittaa runoratsukuiskaaja ja palkittu kuvittaja Jani Ikonen.

Haitulan lumoavasta taikahatusta löytyy lapsilukijalle myös sanataidetehtäviä, jotka innostavat kirjoittamaan runoja itse. Näin lukijasta voi tulla tekijä. Osana juhlavuotta kirja jaetaan kaikille ensimmäisen kouluvuotensa aloittaville syksyllä 2024.

Juhlavuoden ohjelmaa koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo ja sen pääyhteistyökumppanit ovat WSOY, YLE:n lastenohjelmat ja Tampereen Työväen Teatteri.

Runoilija, kirjailija ja akateemikko Kirsi Kunnaksen (1924-2021) ensimmäinen runokokoelma Villiomenapuu ilmestyi vuonna 1947. Ensimmäinen lapsille suunnattu kirja oli 1956 ilmestynyt Tiitiäisen satupuu, josta on otettu yli 50 painosta.

Pia Krutsin (s. 1979) on runoilija, sanataidekasvattaja ja lastenkulttuurituottaja. Hänen esikoisteoksensa Kaupunki Kukaties oli Lasten- ja nuorten Finlandia -palkintoehdokkaana vuonna 2021.

Jani Ikonen (s. 1978) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on saanut kuvituksestaan Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon. Ikonen kuvitti Kaupunki Kukaties -kirjan.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510502044
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: L 82.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.