Ihmismielten insinööri

Škvorecký, Josef

Ihmismielten insinööri on elämän ja rakkauden, oivalluksen ja mielikuvituksen, ironian ja villin huumorin virtuoosimainen ilotulitus.

Danny Smiricky on muuttanut Tšekkoslovakiasta Kanadaan 1968. Hän opettaa yliopistossa kirjallisuutta opiskelijatytöille ja väittelee näiden kanssa kiihkeästi myös sängyssä, muistelee menneitä emigranttiystävien kanssa ja tapailee salaa rakastajatartaan.
Sulavasti ajasta ja tilanteesta toiseen siirtyen Danny elää myös toisella aikatasolla: menetetyssä Tšekkoslovakiassa perheensä, ystäviensä ja ensirakkautensa Nadjan seurassa, työskentelee Messerschmitt-tehtaassa, käy filosofisia keskusteluja kavereittensa kanssa ja selviää sodasta.
Kaiken aikaa Dannyn muistista pulppuaa intensiivisiä tarinoita erilaisista ihmiskohtalaoista: surkuhupaisesti ja hilpeän kriittisesti. Kirjallisuuden tuntijana hän tarkkailee yhteiskunnallisia järjestelmiä ja niiden kansalaisia kuin ihmismielten insinööri, joka tuntee läpikotaisin kirjallisuuden vanhat kunnon aiheet: elämän ja kuoleman, rakkauden, kohtalon ja unen. 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511086208
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 8474 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.