Pitkä kesä - ihmiskunnan historia ja ilmastonmuutos
Ei saatavilla

Pitkä kesä - ihmiskunnan historia ja ilmastonmuutos

Fagan, Brian

Kuinka ensimmäiset ihmiset saapuivat Amerikkaan? Miten jään sulaminen Pohjois-Amerikassa vaikutti maanviljelyksen syntyyn? Mitä tekemistä on tulivuoren purkauksella ja Frankensteinilla?

Ihmiskunta kehittyi jääkauden aikana, jolloin jäätiköt peittivät suuren osan maapalloa. Noin 15 000 vuotta sitten lämpötila alkoi nousta. Sivilisaatio ja koko tunnettu historia syntyivät tämän lämpimän ajanjakson, ihmislajin pitkän kesän, aikana. Brian Fagan kertoo ymmärrettävästi ja kiehtovalla tavalla, miksi ja miten tämä kaikki tapahtui.

Fagan kuvaa ihmiskunnan vuosisatoja kestänyttä sopeutumista ilmaston jatkuviin muutoksiin ja tarkastelee niiden vaikutusta kulttuurien kehittymiseen jääkaudelta nykypäiviin saakka. Hän käyttää uusinta tutkimustietoa hyväkseen tuodakseen tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten maailman elävästi lukijan eteen. Teos selvittää eri aikoina koettujen lämpötilan nousujen ja laskujen syitä ja yllättäviäkin seurauksia eri puolilla maailmaa.

Pitkä kesä asettaa aivan uudenlaiseen näkökulmaan kysymyksen, miten valmis länsimainen sivilisaatio on kohtaamaan seuraavan suuren ilmastonmuutoksen. Fagan osoittaa kuinka me emme vain muuta ilmastoa - se muuttaa meitä.

Kustantaja: Ajatus
Sidosasu:
ean: 9789512075959
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 55
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.