YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Etanat

Etanat

Pääskynen, Markku

Romaani on samanaikaisten tapahtumien summa; se näyttää toteen sen, miten eri puolilla samaan aikaan tapahtuvat asiat ovat suhteessa toisiinsa. Se etsii vastausta kysymykseen, onko olemassa mitään suurta kertomusta vai onko kaikki vain sattumien summaa. Tapahtumat sijoittuvat Göteborgiin, jossa eräänä päivänä tapahtuu traaginen, useita kuolonuhreja vaativa raitiovaunuonnettomuus. Yksi uhreista on Niklas Sahlgren, joka on menossa tapaamaan tytärtään asemalle. Tarinassa on toinenkin Niklas Sahlgren, joka on elossa, ja jolla on poika, jota kuolleen Niklas Sahlgrenin tytär Ida rakastaa. Idaa taas rakastaa Johan Lippman, lääkäri, joka hoitaa elossa olevaa Niklas Sahlgreniä. Kaikki nämä henkilöt limittyvät toistensa tarinoihin joko sattuman kautta tai ujuttamalla itsensä mukaan erittäin määrätietoisen piinaavalla tavalla.


Romaanissa on kaksi kerronnan aikatasoa; ollaan nykyajan Göteborgissa ja toisaalta kerrotaan Sahlgrenin suvun tarinaa 1700-luvulla samassa kaupungissa. Yhtenä kerronnan tasona ovat C. G. Jungin teoriat sattumasta ja siitä miten samanaikaisten, mutta näennäisesti toisistaan riippumattomien tapahtumien välillä vallitsee yhteys. Romaani onkin ensisijaisesti romaani tapahtumista, ei yhdestä päähenkilöstä. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513123826
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.