Minä, Dosentti ja Jane

Lång, Fredrik

Tarinan päähenkilö Dick on päässyt suuren päivälehden kulttuuriosastontoimittajaksi. Kun lehden levikki laskee, toimittajatkin joutuvat kuuntelemaan markkinavoimia ja kosiskelemaan suurta yleisöä.

Dick ei oikein sopeudu. Hän alkaa kuulla ääniä, herkistyy sähkömagneettiselle säteilylle, ja ennen pitkää hänen on suojauduttava siltä ns. Faradayn häkillä, alumiinifoliolla vuoratulla vanhalla pipolla.

Vaimo syyttää Dickiä siitä, että tämä olisi muhinoinut hänen kirjailijasisarensa kanssa. Hän jättää Dickin, mutta kohta hänet löydetään murhattuna talon takapihalta - ja niin Dick joutuu epäiltyjen kirjoihin.

Romaanin älykäs satiiri riemastuttaa, mutta näyttää samalla ihmisen raadollisen puolen ja paljastaa markkinavoimien kuristusotteen, johon kaikki näyttävät voimattomina alistuvan. Lång piirtää terävää ajankuvaa siitä, missä kirjallisilla kentillä ollaan menossa - voisi melkein sanoa, että hän puolustaa kirjailijan luovuttamatonta oikeutta sulkeutua omaan norsunluutorniinsa. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513149819
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.