Tm siunattu koti
Ei saatavilla

Tämä siunattu koti

Lahiri, Jhumpa

Jhumpa Lahiri on intialassyntyinen kirjailija, joka asuu nykyään New Yorkissa. Tämä siunattu koti on hänen esikoisteoksensa, joka voitti vuoden 2000 Pulitzerin palkinnon, mutta hänen novellejaan on julkaistu jo aiemmin lehdissä ja antologioissa ja ne ovat myös voittaneet palkintoja.

Kokoelma sisältää yhdeksän sekä Intiaan että Yhdysvaltoihin sijoittuvaa kertomusta. Mutta tilanteet, joihin Lahirin henkilöt joutuvat, eivät kysy kansallisuutta.

Tuskien tulkki -novellin herra Kapasilla olisi kädet täynnä työtä, jos hän joutuisi tulkitsemaan novellien henkilöiden vaivoja: pariskunnan, joiden suhde säröilee lapsen synnyttyä kuolleena: nuoren naisen, joka on juuttunut suhteeseen ukkomiehen kanssa; puhumattakaan epäsuhtaisesta avioparista, joiden kodista uhkaa tulla miinakenttä edellisten asukkaiden jättämien kristillisten esineiden takia. Kapasilla on huolia omastakin takaa. Hän joutuu toimimaan tulkkina lääkärille, joka ei puhu potilaiden kieltä, ja kun hän kyyditsee turisteja katsomaan paikkakunnan nähtävyyksiä, hän rakastuu kyydittäväänsä.

Lahiri tulkitsee mestarillisen hienovireisesti kaikille yhteisiä kokemuksia aikuiseksi kasvusta, kotoa lähdöstä, rakastumisesta ja rakkauden lopusta sekä ennen kaikkea siitä miltä tuntuu olla muukalainen jopa omassa perheessä.

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789513154530
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.