Hotelli Kaipaus

Lindberg, Pirkko

1950-luvun alussa itselleen Mannerheimille povannut selvänäkijä Rouva K näkee kristallipallossa hotellin. Tästä rohkaistuneena tarjoilija Czarda Komia ostaa ystävänsä Erna Ernstasin kanssa hotelli Waldorfin Vaasassa. Heidän mukanaan hotelliin muuttaa myös Czardan kuusivuotias adoptiotytär Tinka, joka on viipurilaisia löytölapsia. Hotelli on täynnä vanhan ajan patinaa ja värikkäitä ihmiskohtaloita. Czardan huolettomasta kumppanista ei juuri ole apua hotellinpidossa. Voimakkaalle Czardalle 50-luvusta tulee kovan työn ja huolehtimisen vuosikymmen. Hänen johdollaan Hotelli Waldorf karistaa menneisyyden epämääräisen maineen ja nousee uuteen loistoon, vaikka Czardaa painaakin vastuu hotellin henkilökunnasta, taloudesta ja yhä enemmän myös omapäisestä tyttärestä.

Tinka viettää lapsuutensa hotellissa. Hotellin kiireinen työtahti ja äidin kurinalaisuus rajoittaa pikkutytön elämää, ja hänen suurin toiveensa onkin jonakin päivänä asua aivan tavallisessa kodissa niin kuin kaikki muutkin lapset. Jospa hän saisi edes oman huoneen hotellista.

Pirkko Lindberg maalaa kuvan erityislaatuisesta perheestä ja suvun dramaattisesta menneisyydestä. Hotelli kaipuu on suuri kertomus työväenluokan taakasta, naimattomista piioista ja lehtolapsista, mielisairauksista ja kaatuneista sotilaista. Silti mukaan mahtuu myös onnen hetkiä ja palavaa rakkautta sodan varjossa.  

Kustantaja: S&S
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789515019929
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.