YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Pois laitoksista!
Ei saatavilla

Pois laitoksista!

Teittinen, Antti (toim.)

Teoksessa tutkitaan, miten eri tavoin vammaisiksi luokiteltuja ihmisiä koskevat ajattelu- ja toimintatavat ovat Suomessa muuttuneet 1950-luvulta nykypäivään sekä miten muutoksia on oikeutettu. Vahvasta laitoskulttuurista on siirrytty kohti laitosten purkamista ja hajauttamista, mikä on edellyttänyt uusien hoivan käytäntöjen kehittämistä. Teemoja lähestytään tutkimuksen, ideologioiden ja käytäntöjen näkökulmista.

Teoksessa käsitellään sitä, kuinka tutkimustieto on vaikuttanut vammaisia ja vammaisuutta koskevien instituutioiden ja käytäntöjen perustelemiseen. Siinä arvioidaan kriittisesti vallitsevaksi nousseen keskeisen huolenpidon mallin ominaisuuksia. Lisäksi pohditaan, mitä laitoshoidon purkaminen käytäntöjen tasolla tarkoittaa. Teoksessa tarkastellaan, kuinka huolenpidon ja hoidon normistot ja käytännöt ovat limittyneet syrjinnän ja sorron poliittisiin teknologioihin.

Sitaatti: "Määrien kieli luo moraalista etäisyyttä tutkimuksen kohteena oleviin henkilöihin. Numerot peittävät näkyvistä niiden ihmisten yksilöllisyyden, jota ne kuvaavat. Näin ollen asiantuntijan ei tarvitse kohdata ihmistä henkilökohtaisella tasolla, mikä tekee helpommaksi heidän tutkimisensa." Sonja Miettinen

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515707734
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.