YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Muistamisen vimma
Ei saatavilla

Muistamisen vimma

Saarenheimo, Marja

Mikä on muistamisen ja unohtamisen merkitys ihmisen minuudelle? Mitä tapahtuu nykyhetkelle, kun kadonneeksi luultu menneisyys palaa, tai kun varmaksi luultu historia muuttaakin muotoaan tai häviää kokonaan?

"Muistamisen vimma" on moniulotteinen ja -tieteellinen esseetutkielma muistamisen ja unohtamisen välisestä vuorovaikutuksesta. Kuuden kaunokirjallisen teoksen analyysin pohjalta hahmottuu rikas ja ajatuksia herättävä kokonaisuus, jonka teemat ovat niin ajattomia kuin päivänpolttaviakin. Kaunokirjallinen analyysi asettuu vuoropuheluun psykologian, sosiaalitutkimuksen ja aivotutkimuksen kanssa ja luo uusia yhteyksiä eri näkökulmien välille.

Muistia ja sen moninaisia sivupolkuja luodataan niin Marcelin Proustin "Kadonnutta aikaa etsimässä" -teossarjan, Siri Hustvedtin "Amerikkalaisen elegian" kuin Lisa Genovan alzheimeria käsittelevän "Edelleen Alice" -romaanin kautta. Ikuisuuskysymykset muistin merkityksestä ihmisyksilölle, yhteiskunnalle ja ihmisenä olemiselle lomittuvat ajankohtaisiin kommentteihin downshiftaamisesta ja nettifoorumien keskustelun tasosta.

Monialaisuutensa ansiosta teos sopii kaikille ihmis- ja historiatieteistä kiinnostuneille. Se on kiinnostavaa luettavaa myös esimerkiksi kirjallisuustieteen ja terveyden- ja vanhustenhoitoalan parissa työskenteleville.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517684019
Ilmestymisvuosi: 2012

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.