YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Lappi palaa sodasta

Tuominen, Marja; Löfgren, Mervi

• Teos nostaa Lapin jälleenrakentamisen esille sodanjälkeisen historian marginaalista. 
• Valottaa laajasti ja monipuolisesti, kuinka kulttuurin ja konkreettisen rakentamisen avulla Lappi nousi tuhkasta. 
• Kirjassa kuvataan monipuolisesti sodan ja jälleenrakennuksen vaikutuksia lappilaiseen ja peräpohjalaiseen maisemaan, mielenmaisemaan ja elämäntapaan. 
• Monitieteinen teos käsittelee Lapin henkistä ja materiaalista jälleenrakennusta toisen maailmansodan jälkeen. 
• Teos edustaa ns. uutta sotahistoriaa, ja se on suunnattu tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille sekä aiheesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. 

Lappi jää usein paitsioon, kun käsitellään Suomen viime sotia, rauhaan paluuta ja jälleenrakennusta. Lappi kuitenkin koki kovia vielä pitkään sen jälkeen kun eteläisemmässä Suomessa oli jo rauhallista. Monissa historianesityksissä sota-aika päättyy syksyn 1944 välirauhansopimukseen, vaikka Lapin asukkailla pahin oli vielä edessä. Saksalaiset tuhosivat vetäytyessään valtaosan pohjoisen rakennuksista, teistä ja silloista. Ruotsiin sotaa pakoon lähteneet saivat palata kotiensa savuaville raunioille. Tilanne oli kaikin puolin musertava. 

Lappi palaa sodasta täyttää historiankirjoituksen aukkoa. Siinä valotetaan laajasti ja monipuolisesti, kuinka Lappi kulttuurin ja konkreettisen rakentamisen avulla nousi tuhkasta. Kirja kuvaa sodan ja jälleenrakennuksen vaikutuksia lappilaiseen ja peräpohjalaiseen maisemaan, mielenmaisemaan ja elämäntapaan. Kirja nostaa esiin aiemmassa tutkimuksessa syrjään sysättyjä teemoja, erityisesti pohjoisen näkökulman talvi-, jatko- ja Lapin sotaan, rauhaan paluuseen sekä henkiseen, sosiaaliseen ja materiaaliseen jälleenrakennukseen. 

Uutta sotahistoriaa edustava kirja on suunnattu tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille sekä aiheesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle.  

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517686273
Ilmestymisvuosi: 2018
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.