Suomalaisen ruoan laatukirja

Hanska, Jari, Alen, Henri

Suomessa ruokakeskustelu syttyy vain silloin, kun pohditaan saako kouluissa tarjota yhtenä päivänä viikossa vain kasvisruokaa. 

"Suomalaisen ruoan laatukirja" on ärhäkkä puheenvuoro kotimaisen ruoan tulevaisuuden puolesta. Kirja kysyy, voisivatko suomalaiset tuottajat, teollisuus ja kauppa nousta ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa maailman huipuksi. 

Me suomalaiset rakastamme kyllä puhua laadun teknisistä näkökohdista, kuten kylmäketjusta, toimitusvarmuudesta tai ruoan puhtaudesta. Tekninen laatu on kuitenkin vain yksi ruoan ulottuvuus. Missä näkyy intohimoinen suhtautuminen ruokaan? Ruoan herkullisuus, suomalaiset maut tai maaperää, vesistöjä ja ilmastoa koskevat vaikutukset loistavat poissaolollaan. 

Kun kuluttaja ostaa ruokaa, miettiikö hän silloin käytettyjen antibioottien määrää vai kenties makua? Ostopäätökset tapahtuvat erilaisten laatumääreiden ristivedossa. Siksi olisi tärkeää ymmärtää, millaisia laatukriteerejä suomalaiseen ruokaan nyt yhdistetään ja mitä oikeasti pitäisi vaatia ja vaalia. 

Ei riitä sanoa, että suomalainen ruoka on laadukasta, koska se on suomalaista. Suomalaista ruokateollisuutta ja maataloutta saa puolustaa, mutta huonoa laatua ja haitallista tekemistä ei kannata tukea. Kirja tarjoaa joukon kärjekkäitä vastauksia kysymykseen: mitä on suomalaisen ruoan laatu ja miten sillä pärjätään tulevaisuudessa?

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517687775
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 68.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.