YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Mielen mittarit

Vessonen, Elina

Mielen mittareilla on vaikutusvaltaa. Masennusta hoidetaan lääkkeillä siksi, että masennusmittarit vakuuttavat lupaviranomaiset lääkkeiden tehosta. Somejätit osaavat päätellä klikkauksista persoonallisuutemme ja kohdentaa mainoksia tulosten perusteella. Yhdysvalloissa älykkyystestit ovat osa todistusaineistoa, joka määrittää saako rikollisen tuomita kuolemaan. Monissa maissa onnellisuuden mittareita käytetään kansalaisia koskevassa päätöksenteossa.

Mielen mittaamiseen liittyy epävarmuutta ja kiistoja. Jotkut masennuksen hoitomuodot näyttävät yhdellä mittarilla mitattuna tehokkailta, toisella tehottomilta. Maa voi olla maailman onnellisin yhdellä tavalla mitattuna, mutta ei toisella. Sadat tuhannet ihmiset suorittavat vuosittain psykologisia testejä, joiden tieteellinen laatu on kiistanalainen. Miksi kehnot mittarit kestävät aikaa? Entä miten ristiriitaisten mittaustulosten perusteella voi tehdä reiluja päätöksiä?

Psykometriikka on tieteenala, joka etsii ratkaisuja psykologisten ominaisuuksien mittaamisen haasteisiin. Tämä kerronnallinen tietokirja tutustuttaa lukijan psykometriikan menetelmiin. Samalla se kertoo, miten mielen mittarit muovaavat yhteiskuntaa ja ihmiselämiä.

Elina Vessonen väitteli Cambridgen yliopistosta vuonna 2019 aiheenaan psykometriikan filosofiset ongelmat.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517688987
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 14.01
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Vastapaino

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.