Sibelius, me ja muut

Mäkelä, Tomi

Jean Sibelius on Suomen kansallissäveltäjä. Mutta mitä tämä tarkoittaa, miten kansallissäveltäjäksi tullaan, ja mitä tuo kansallisuus – varsinkin suomalaisuus – oikein on? Suomi-kuvat muodostuvat historiallisen kehityksen tuloksena, mutta ne myös elävät nykyisyydessä. Omat käsityksemme ovat meille tuttuja, mutta millaisia historiallisia juonteita muille muodostuneissa Suomi-kuvissa on?

Sibelius-tutkija ja Sibeliuksen eurooppalaisiin aikalaisiin eri tavoin erikoistunut professori Tomi Mäkelä kirjoittaa juuri näistä kysymyksistä. Hän lähestyy kansallista identiteettiämme Jean Sibeliuksen kautta. Vielä nyt vuonna 2007 voidaan perustellusti väittää, että Sibelius on kaikkien aikojen tunnetuin suomalainen. Niinpä se, millaisen vastaanoton hän on eri aikoina eri puolilla maailmaa saanut, vaikuttaa väistämättä käsityksiin siitä, millaisesta maasta hänen ajatellaan olevan peräisin.

Mäkelän sujuva esseistinen tyyli on pohdiskelevaa, liikkuvaa ja ajoittain provosoivaakin. Tässä kirjassa hän kirjoittaa jo tekemiensä tutkimusten pohjalta ja ottaa niihin samalla etäisyyttä. Teoksen esittämät kysymykset nivoutuvat laajoihin kulttuurihistorian ja -politiikan teemoihin. Kirjassa on myös täysin uutta tietoa Maamme-laulun syntyprosessista.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518510973
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 7892
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Klassinen musiikki

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.