YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Rooman kaaos ja tuho
Ei saatavilla

Rooman kaaos ja tuho

Tiihonen, Tapio

Teossarjansa yhdeksännessä osassa, Katalaunisten kentät, FT Tapio Tiihonen käsittelee kansainvaellusten ratkaisunaikoja. Aika on valtavien myllerrysten, unohtumattomien spektaakkelien sekä tarujen ja myyttien synnyn aikaa. Nyky-Eurooppa saa moraaliset, kansalliset, poliittiset ja ideologiset perustansa. Ja kaikkien muiden tapahtumien yllä loistaa Katalaunisten kenttien kansojen taistelu. Siinä ratkaistaan Euroopan tulevaisuuden ääriviivat, kaaoksen järjestysmallit.

Samalla aikakausi on suurten unohtumattomien persoonallisuuksien aikaa. Kuningasten kuningas Attila laittaa kansansa valtavaan hyökkäykseen kumpaakin Roomaa vastaan. Aetius, viimeiseksi roomalaiseksi kutsuttu, taistelee epätoivoista taistelua Rooman puolesta, Thorismund, Attilan voittaja ja ritarillisuuden perikuva, marssii aikakauden parhaiden sotilaiden kärjessä ja Leo Suuri tekee kynällä ikimuistoiseksi sen mikä aikakauden muilta sankareilta jää tekemättä. Tuo Länsi-Rooman perikadon kausi on kansojen synnyn aikakausi, joka jää oikeutetusti historiaan ja taruihin uuden maailman synnyn kautena.

Tiihonen käyttää käytettävissä olevia kirjallisia ja arkeologisia lähteitä. Hän tarkastelee aikaisempaa yksityiskohtaisemmin hunnien, barbaarien ja roomalaisten tapahtumia. Hän on löytänyt uusia lähdetietoja, jotka mullistavat kuvan aikakaudesta ja sen suurmiehistä, varsinkin kahdesta unohtumattomasta soturista, Attilasta ja Aetiuksesta.

Kustantaja: Fenix
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518622133
Ilmestymisvuosi: 2013

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.