Kun suksi ei luista: Veikko Lavin nuoruusvuodet 1912-1949

Halmeaho, Matti

Veikko Lavi (1912-1996) muistetaan kansanomaisena iskelmälaulajana, joka sävelsi ja sanoitti itse suurimman osan ohjelmistostaan. Lavin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistava Kun suksi ei luista kertoo Lavin nuoruusvuosista ennen varsinaista taiteilijauraa.

Nuori Lavi otti urheiluharrastuksensa tosissaan ja tavoitteli paikkaa olympialaisiin kuulantyönnössä. Hän oli myös innokas suojeluskuntalainen, mutta sota muutti tyystin hänen ajatusmaailmansa.

Aikalaiset muistelevat Lavia ristiriitaisena hahmona: herkkä taiteilijapersoona yhdistyi epäsovinnaiseen, auktoriteettivastaiseen elämäntyyliin. Huumorin avulla Lavi kuitenkin selviytyi niistäkin tilanteista, joissa suksi ei luistanut elämän ladulla.

Kirja perustuu Lavin, hänen lähipiirinsä ja satojen muiden hänet tunteiden haastatteluihin sekä laajaan dokumenttiaineistoon. Lavin elämästä kirjoitetaan nyt ensi kertaa näin mittavan aineiston pohjalta.

Veikko Lavin taiteilijavuosista (1950-1996) kertova elämäkerran toinen osa ilmestyy syksyllä 2013.

Kustantaja: Art House
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518844894
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 78993

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.