Ympäristöatlas

Le Monde diplomatique

Kartasto havainnollistaa globaaleja ympäristökysymyksiä ja esittää ratkaisuehdotuksia ympäristön lämpenemiselle.

Ilmakehässä olevan hiilidioksidin odotetaan kaksinkertaistuvan nykyisestä vuoteen 2050 mennessä. Jos fossiilisten polttoaineiden kulutus jatkuu nykyistä vauhtia, hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin mukaan seurauksena on ilmaston lämpeneminen 2,4–6,4 asteella. Tällainen lämmön nousu muuttaa maapallon karttaa: ruuan tuotanto jakaantuu eri tavoin, rannikkoalueiden ja saarten asukkaat joutuvat lähtemään pakoon, osa eläin- ja kasvilajeista tuhoutuu tai joutuu vaihtamaan elinympäristöään.

Miten muutos vaikuttaa käytännössä? Mitkä maat ovat pahimpia saastuttajia? Ympäristöatlas kertoo havainnollisin kuvin ja kartoin sen, mitä on tapahtunut ja tapahtumassa.

Satasivuisessa tietopaketissa esitetään ympäristön nykytila selkeinä aukeaman kokoisina kartta- ja tekstikokonaisuuksina. Atlas sisältää tiiviitä tekstejä ympäristön tilasta viimeisimmän tutkimustiedon valossa sekä noin 150 karttaa ja kuvallista esitystä. Atlaksen ensimmäinen osa analysoi tämän hetken globaaleja ympäristökysymyksiä ja uhkia. Toisessa osassa esitetään ratkaisuehdotuksia ilmaston lämpenemiselle ja hiilidioksidiongelmalle. Mukaan on otettu toteutettuja vaihtoehtoja eri puolilta maailmaa.

"Teos on taatusti uusia näkökulmia antava taustatietopaketti ympäristökysymysten laajasta kirjosta kiinnostuneille." – Jouni Nissinen, Luonnonsuojelija

"Ympäristökartastossa on yli 150 karttaa ja kuviota, jotka hahmottavat ilmastonmuutokseen liittyviä kuvioita selkeästi ja mielenkiintoisesti." – Heta Ängeslevä, Turun Sanomat

"Tiiviitä esityksiä on täydennetty oivaltavilla linkkivinkeillä." - Juha Hietanen, Länsi-Savo

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520102074
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 50.102
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.