Oravien sota

Katajavuori, Riina

Vaikuttava ja viisas kuvakirja Suomen vuoden 1918 tapahtumista 

Oravaveljekset Valtteri ja Pekka asuvat naapuripuissa. Isoveli Valtterin puussa on paljon käpyjä, mutta pikkuveli Pekan puu antaa vähemmän satoa. Kun ankara talvi koittaa, Valtterilla ja hänen ystävillään on lokoisat oltavat, mutta Pekalta loppuu ruoka. Silloin veljesten välille puhkeaa iso riita. Valtteri saa taustatukea Sudelta, Pekka Karhulta. 

Lukutavasta riippuu, kertooko Riina Katajavuoren ja kuvittaja Martin Baltscheitin hurja eläinsatu oravaveljesten keskinäisestä taistelusta vai Suomen vuoden 1918 sisällissodasta. Kirja avaa mahdollisuuden joko lukea tarinaa puhtaasti faabelina tai käsitellä sen kautta sisällissotaa lapsen kanssa. 

Oravien sota on syntynyt yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa, jossa huomattiin, ettei Suomessa ole lastenkirjoja sisällissodastamme. Teos avaa yleismaailmallista ja ajatonta aihetta lapsentasoisesti. 

Arvostettu runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori on kirjoittanut monia lastenkirjoja, mm. kuvakirjan maahanmuuttajaperheistä, Mennään jo naapuriin (kuvitus Salla Savolainen), sekä avioerolapsesta kertovan Kaksi kotia (kuvitus Jenny Lucander). Martin Baltscheit on tunnettu ja palkittu saksalainen kuvittaja ja lastenkirjailija.  

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520425708
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: L85.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Lapset p�yt� 1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.