Violetti hetki

Mazzarella, Merete

Koskettava kertomus eräästä sisarussuhteesta, kuolemasta ja surusta. 

Maaliskuussa 2021 Merete Mazzarellan Tanskassa asuva pikkuveli Martin joutuu yllättäen sairaalaan. Merete ei voi matkustaa katsomaan häntä koronarajoitusten takia, joten yhteyttä pidetään veljen ystävien välityksellä. Martin menehtyy maaliskuun 15. päivänä 73 vuoden iässä. Siunaustilaisuutta isosisko saa seurata Youtubesta. Kuvatessaan suruaan veljensä Martinin kuolemasta Merete kirjoittaa rehellisesti ja kaunistelematta vaikeistakin tunteista. 

Veljen kuoltua Merete huomaa pitäneensä ainoaa sisarustaan itsestään selvänä ja koettaa ymmärtää veljensä elämää muistojensa ja Martinin ystävien kertoman perusteella. Merete kertoo veljensä parisuhteista, rakkaudenkaipuusta ja omintakeisista elämänvalinnoista. Hän myös kertoo valaisevalla tavalla ajasta, jolloin homoseksuaalisuus vielä määriteltiin rikokseksi ja sairaudeksi, ja kuvaa arvomaailman muutosta, johon Martin aktivistina, yhtenä Setan perustajista 1970-luvulla ja alkuvuosina sen puheenjohtajanakin ratkaisevasti vaikutti. 

Lapsuusmuistojen, sisarussuhteen ja veljen elämänvaiheiden lisäksi teoksessa nousee tärkeäksi teemaksi elämän ja kuoleman välisen suhteen pohdinta: kiintoisien esimerkkien avulla valotetaan esimerkiksi sitä, mitä ihmisen elämästä kerrotaan muistokirjoituksissa, miten kirjallisuudessa kuvataan elämän loppuvaiheita ja kuolemaa ja millaiseksi kirjailijat ovat kuvitelleet kuolemanjälkeisen elämän. 

Merete Mazzarella on pohjoismaisen kirjallisuuden professori emerita, jonka ajan ilmiöihin pureutuvat teokset ovat herättäneet poikkeuksetta vilkkaan keskustelun. Kirjallisesta tuotannostaan hän on saanut useita palkintoja. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520437022
Ilmestymisvuosi: 2022

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.