Sankareiden Kiova - Kamppailu kaupungista ja sen herruudesta

Rudenko, Serhi

Se joka hallitsee Kiovaa, hallitsee Ukrainaa.

Helmikuussa 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan: pääkaupunki Kiovan valtaaminen oli yksi "erikoisoperaation" päätavoitteista.

Kiova onnistui puolustautumaan. Pormestari Vitali Klytškolla oli tässä merkittävä rooli. Klytško olisi voinut lähteä kaupungista ja suorittaa velvollisuutensa etäältä ja turvallisesti. Zelenskyin tapaan Vitali Klytško jäi. Hänen veljensä Volodymyr Klytško liittyi vapaaehtoisryhmään Kiovassa. Kaksi maailmankuulua nyrkkeilijää päätti puolustaa maataan. Kiovan taistelut ovat olleet taistelua vapaudesta ja itsemääräämisoikeudesta. Uutiset Kiovasta ovat ukrainalaisten arkea, kaupungissa on käyty taistelua myös ihmisarvon puolustamiseksi. Rudenko käy kirjassaan läpi ratkaisevia hetkiä Kiovan ja lähialueen puolustuksessa ihmisten kautta. Kuinka julmasti sota muuttaa ihmisten elämää?

Serhi Rudenko on Ukrainan tunnetuimpia toimittajia. Hän on toiminut mm. Radio Svobodassa, avustanut Deutsche Welleä ja toiminut vuonna 2014 Maidanilla syntyneen Espreso tv:n päätoimittajana. Rudenko itse oli Kiovassa sodan syttyessä, ja hän näki ensimmäiset iskut pääkaupungissa. Hänseurasi läheltä 12 ihmisen kohtaloa, joista monet hän tunsi henkilökohtaisesti ennensotaa. Hänen kirjoittamansa elämäkertateos presidentti Zelenskyistä oli maailmanlaajuinen menestys.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520452896
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 97.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.