24 yötä jouluun

Aarnipuro, Marja - Ahonen, Markus - Backman, Elina - Bagge, Tapani - Bertényi, Patricia G. - Järvelä, Jari - Kemppainen, Lauri - Keskitalo, Joona - Koskinen, JP - Kuusela, Saija - Laine, Matti - Lehtolainen, Leena - Malmstedt, Tuire - Manner, Max - Puonti

Joulun kovin paketti dekkareiden ystäville. 

Kotimaisen rikoskirjallisuuden kärkikaartin 24 kylmäävää jännitystarinaa. 

24 yötä jouluun on kokoelma suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmiston joulukertomuksia. Kutkuttavan jännittäviä tarinoita on yhtä paljon kuin joulukalenterissa luukkuja. Niitä voi nauttia yhden illassa jouluaattoon asti. Mukana kokoelmassa ovat Marja Aarnipuro, Markus Ahonen, Elina Backman, Tapani Bagge, Patricia G. Bertényi, Jari Järvelä, Lauri Kemppainen, Joona Keskitalo, JP Koskinen, Saija Kuusela, Matti Laine, Leena Lehtolainen, Tuire Malmstedt, Max Manner, Kale Puonti, Liina Putkonen, Matti Remes, Markku Ropponen, Christian Rönnbacka, Miina Supinen, Pauliina Susi, Arttu Tuominen, Vera Vala ja Heikki Valkama. 

Patricia G. Bertényi (s. 1973) on unkarilaissyntyinen turkulainen, jolla on sukujuuria niin Ranskassa, Saksassa kuin Kreetalla. Hän on opiskellut latinaa, klassista arkeologiaa ja taidehistoriaa ja suorittanut libristin ammattitutkinnon. Nykyisin hän työskentelee sairaanhoitajana teho-osastolla ja opiskelee valokuvausta New York Institute of Photographyssä. Salaisuuksien galleria on hänen esikoisromaaninsa. 

Joona Keskitalo (s. 1992) on syntyjään oululainen, varttunut Hämeenlinnassa ja asuu nykyisin perheineen Espoossa. Keskitalon työuraan on mahtunut kaikkea varastohommista urheilijoiden managerointiin ja markkinointiyrityksen tuotekehittelyyn. 

Keskitalon esikoisteos Tottelemattomat ilmestyi vuonna 2021. Se on samannimisen rikosromaanisarjan ensimmäinen osa, johon kirjailija on saanut aiheita ja ideoita lukuisilla matkoillaan kohtaamiensa ihmisten elämästä. Tyypillisen etsivädekkarin sijaan hän päätti kirjoittaa tarinaansa useampia päähenkilöitä, jotka ovat paitsi rikollisia myös enimmäkseen täysin ymmällään siitä mitä ovat tekemässä. Sarjan toinen osa, Kunniattomat, julkaistiin kesällä 2022 ja kolmas osa, Rottien kuninkaat, on luvassa marraskuussa 2023. 

Tottelemattomat-sarja koukuttaa lukijoita myös maailmalla. Saksalainen kustantaja osti koko sarjan käännösoikeudet heti ensimmäisen osan ilmestyttyä. Sarja julkaistaan Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. Trilogia on myös optioitu tv-draamasarjaksi. 
Saija Kuusela (s. 1979) on filosofian tohtori ja biologi, minkä lisäksi hän on opiskellut kirjoittamista Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Biologina hänen erityisalaansa ovat metsien monimuotoisuus- ja ilmastokysymykset. Kuusela asuu Jaalassa keskellä metsää satavuotiaassa torpassa lapinporokoiran kanssa ja kulkee metsässä päivittäin. Kesäisin hänen torppansa rantaniityllä laiduntavat lampaat. 

Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Käsikirjoittajana hänet tunnetaan mm. Kultainen Venla -palkitusta Paratiisi-tv-sarjasta. Vuosien varrella Laine on myös näytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa. 


Kuolemanloukku on kuudes osa Elias Vitikasta kertovassa monikerroksisessa ja nopeakäänteisessä rikosromaanisarjassa. Edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies, Pahuuden hinta, Tappajan vaisto ja Pelon liekit. 

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Hilja Ilveskero -dekkarisarjoistaan. Hän on kirjoittanut myös useita kaunokirjallisia romaaneja sekä nuortenkirjoja. 

Lehtolainen on syntynyt Vesannolla. Kirjailijantyönsä lisäksi hän on toiminut muun muassa kirjallisuudentutkijana, kolumnistina ja kriitikkona sekä suorittanut filosofian lisensiaatin tutkinnon. Hän asuu nykyään länsiuusimaalaisessa Degerbyssä. 

Lehtolainen julkaisi ensimmäisen romaaninsa jo 12-vuotiaana; nuorisoromaani Ja äkkiä onkin toukokuu ilmestyi vuonna 1976. 

Vuonna 1993 ilmestynyt Ensimmäinen murhani aloitti Lehtolaisen rikosromaanien sarjan, joka elämänmakuisen sankarittarensa Maria Kallion myötä toi miesvetoiseen kotimaiseen dekkarikirjallisuuteen innolla vastaanotetun naisnäkökulman. 

Leena Lehtolaisen teoksia on käännetty yli 30 kielelle. 



Max Manner (s. 1965) tunnetaan erityisesti tiheätunnelmaisista rikosromaaneistaan, ja yksi niiden suosikkihahmoista on viisikymppinen turkulaispoliisi Harri Hirvikallio. Syyskuussa 2023 ilmestyvä Hermopeli on Hirvikallio-sarjan kuudes osa, ja sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet dekkarit Loiset, Matador, Kipuraja, Aavesärky ja Turvasana. 

Mannerilta on julkaistu lukuisia teoksia, muun muassa koskettava romaani Kadotettujen kahvila, jonka on lukenut äänikirjaksi Seela Sella. Manner on International Thriller Writersin jäsen ja harrastaa vapaa-ajallaan moottoripyöräilyä, matkailua ja suuhun sopivien punaviinien metsästystä. Kirjailijan koti on nykyisin Harri Hirvikallion tapaan Turussa mutta vuosia Luxemburgissa asuneena hän on kuin kotonaan myös muualla Euroopassa. 

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen huumerikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. 

Puonti kirjoittaa vakuuttavan realistista Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjaa, josta ovat tähän mennessä ilmestyneet osat Manni, Milo, Saarni, Aribo ja Fadi. Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV on ostanut niiden elokuva- ja tv-oikeudet. Puontilta on ilmestynyt myös tietokirja Satu - Alamaailman rautarouva, jonka elokuvaoikeudet on myyty ulkomaille. 

Puonti tunnetaan paitsi kirjailijana myös MTV:n suositun Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona ja Immun ja Kalen rötöskatsaus -podcastin vetäjänä. 
Matti Remes (s. 1955) on Helsingissä ja Hangossa perheineen asuva graafikko, kirjailija ja pilapiirtäjä. Hankoon sijoittuvat myös hänen Ruben Waara -rikosromaaninsa. Remes on julkaissut myös pilapiirroksia, niin kirjoina kuin lehdissäkin, Suomen lisäksi Yhdysvalloissa ja Englannissa. Kirjallisen työnsä lisäksi Remes toimii graafisena suunnittelijana omassa toimistossaan. www.mattiremes.fiMarkku Ropponen (s. 1955) on Jyväskylässä asuva kirjailija. Hänet tunnetaan eritoten kiitetyistä ja palkituista dekkareistaan. Dekkaristina Ropponen on mehevän kielen ja henkilökuvauksen mestari, jonka rujon kauniita henkilöitä ei voi olla rakastamatta. Hänen tunnetuin luomuksensa on yksityisetsivä Otto Kuhala. Ensimmäinen Kuhalasta ja tämän koirasta Hipusta kertova romaani ilmestyi vuonna 2003, ja siitä lähtien lukijat ovat saaneet nauttia uudesta seikkailusta vuosittain. Ropponen on kirjoittanut myös runoja, novelleja ja lukuromaaneja. Vuonna 2018 hän laajensi tuotantoaan puhtaan huumorin puolelle valloittavassa Koirapuistoromaanissaan. 

Christian Rönnbacka (s. 1969) on poliisitaustainen kirjailija ja seikkailija. Luonnon rauhassa viihtyvä Rönnbacka toimii myös tislaamon osakkaana. 

Rönnbackan suositut Hautalehto-dekkarit ovat tulleet tunnetuiksi omaleimaisesta huumoristaan ja poliisityön asiantuntemuksesta. Äänikirjapalvelu BookBeat on valinnut Christian Rönnbackan vuoden kotimaiseksi dekkaristiksi kahtena peräkkäisenä vuotena, 2020 ja 2021. Hautalehto-sarjan neljännestä osasta Kylmä syli on tehty C Moren alkuperäissarja. Tv-sarjaan on tulossa uusi tuotantokausi, jonka tapahtumat kietoutuvat Rakennus 31 -dekkarin tarinaan. Hautalehdon lisäksi Rönnbacka kirjoittaa myös uutta, kansainvälisen rikollisuuden syövereihin sukeltavaa dekkarisarjaa, jonka toinen osa Henna Björk: Jahti ilmestyy toukokuussa 2023. 

Rönnbackalta on julkaistu myös tietokirjoja, kuten Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat ja Riskiretki: Seikkailu muinaisilla reiteillä. 
Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän asuu perheineen Helsingissä. Supinen on tehnyt kirjoja sekä lapsille että aikuisille. Supisen Liha tottelee kuria -kirja on edelleen vuosituhannen hauskimpia esikoisromaaneja. Lyhytproosateos Apatosauruksen maa valittiin Runeberg-palkintoehdokkaaksi. Vauhdikkaat ja humoristiset Kokkiklubi ja Rosmariini -sarjat ovat nousseet erityisesti alakoululaisten suosikkilukemiseksi.Nykyään Vantaalla asuva ja vapaana kirjailijana toimiva Pauliina Susi (s. 1968) on työskennellyt myös toimittajana ja toimitussihteerinä muun muassa Yliopisto-lehdessä ja useissa naistenlehdissä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Suden riemastuttavan hauska mutta samalla koskettava esikoisromaani Ruuhkavuosi ilmestyi 2005 ja sai heti innostuneen vastaanoton. Suden viides romaani Takaikkuna palkittiin Suomen dekkariseura ry:n Vuoden johtolanka -palkinnolla vuonna 2016.Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, kovaotteisia rikosromaaneja. Tuominen luo lain molemmille puolille vahvan äänen, inhimillisen ja tunnistettavan.Vera Vala on asunut Italiassa 25 vuotta. Hän rakastaa vaikeita arvoituksia, tiedon hankkimista, shakkia ja laitesukellusta. Vera opiskelee psykologiaa yliopistossa Milanossa, jossa hän asuu perheensä kanssa.Heikki Valkama työskentelee Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa sisältöpäällikkönä ja on entinen Imagen, Mondon ja Ylioppilaslehden päätoimittaja. Hänen esikoisromaaninsa, suomalaisen huippukokin Riku Mäen esitellyt Pallokala sai Kirja à la Carte -palkinnon, ja Suomen dekkariseura palkitsi sen vuoden esikoisdekkarina. Valkama on japanilaisen kulttuurin asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja.Markus Ahonen (s. 1972) on vantaalaislähtöinen Irlannissa asuva lehtimies, kirjailija sekä digitaalimarkkinoinnin ja sosiaalisen median sekatyömies. Hän on työskennellyt päätoimittajana kolmessa lehdessä, kirjoittanut tv-käsikirjoituksia sketsi-, peli- ja iltashow-ohjelmiin ja työskennellyt e-julkaisijana, sekä lentävänä kirjeenvaihtajana 40 maassa. Markku Isaksson -dekkarisarjan lisäksi Ahonen on kirjoittanut melankolisen rakkausaiheisten novellien kokoelman, fantasianovellikokoelman lapsille ja herkkiä aiheita lasten ehdoilla käsittelevän tarinakokoelman lapsille ja aikuisille. www.markusahonen.comTapani Bagge on syntynyt Keravalla 1962 ja asuu nykyisin Hämeenlinnassa. Hän on tullut tunnetuksi erittäin monipuolisena, tuotteliaana ja arvostettuna kirjailijana: hänen kirjojaan ahmivat niin lapset kuin aikuiset, huumorin, jännityksen ja elämänmakuisen realismin ystävät. Uransa hän aloitti Jerry Cottonien kirjoittamisella. Sitä ennen hän ehti kirjoittaa ylioppilaaksi Nikkarin lukiosta Keravalta vuonna 1981 ja kokeilla monia erilaisia ammatteja. Kirjojen lisäksi Bagge on kirjoittanut televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Hämeenlinnan teatterissa sai syksyllä 2014 ensi-iltansa Baggen kirjoittama rikollinen musiikkikomedia Havannan kuu. Hän on myös suomentanut runsaasti dekkareita ja nuortenkirjoja, ja hänen omia teoksiaan on käännetty useille kielille. Baggen laaja tuotanto on saavuttanut tunnustusta myös lukuisien palkintojen muodossa. tapanibagge.wordpress.com 

Kustantaja: WSOY-Pokkari
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789520456467
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.