YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Sophie Creutzin aika
Ei saatavilla

Sophie Creutzin aika

Vainio-Korhonen, Kirsi

Teos tarkastelee 1700-luvun historiaa Kaakkois-Suomen aatelisperheiden näkökulmasta. Kerronta keskittyy henkilöihin, joiden kautta valotetaan aikakauden tapahtumia, elämäntapaa ja ajatusmaailmaa. Kirjan päähenkilö on kreivitär Sophie Creutz, jonka elämänvaiheita seurataan syntymästä kuolemaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole elämäkerta, vaan laajempi tutkimus 1700-luvun aatelissukuja ympäröineestä maailmasta. Sophie Creutzin ja hänen lähipiirinsä elämään punoutuu Ruotsin ja Venäjän valtakuntien politiikka, kaksi sotaa, salaliittoja ja maanpetoksia.

Kirja kuvaa aateliselämää Hämeen ja Uudenmaan kartanoissa. Se pohtii Sophien ja Göran Sprengtportenin pitkää ystävyyttä sekä kiintymystä ja Sophien ja hänen aviomiehensä Lars Glansenstiernan suhdetta. Sophie Creutzin ja hänen lähipiirinsä avulla selvitellään, miten aateliset elivät 1700-luvulla: miten pukeuduttiin, millaisia tavaroita ja harrastuksia ihmisillä oli ja millaista käytöstä heiltä odotettiin? Myös lasten ja nuorten asemaa perheessä kuvataan elävästi.

Teos johdattaa aikakauteen, joka yllättää monella tavalla. Sen henkilöiden kanssa lähdetään pakomatkalle itärajan taakse, matkataan Itämeren halki Hampuriin, vaelletaan Holstein linnoissa ja puutarhoissa, koetaan sotavankeus Venäjällä, vietetään kylpyläelämää Loviisassa ja käydään Suomen sotaa Svartholman linnoituksessa.

Kustantaja: SKS
Sidosasu:
ean: 9789522220110
Ilmestymisvuosi: 2008

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.