Kaksi kokkia ja kemisti
Hopia, Anu
Molekyyligastronomia syntyi 1990-luvun alussa, kun keittiömestarit ja kemistit ryhtyivät tekemään yhdessä kokeilevia ruokalajeja.Tämä kauniisti kuvitettu kirja esittelee molekyyligastronomisen perinteen kiehtovia tuloksia ja reseptejä, joita lukija pääsee kokeilemaan kotikeittiössään. Kirjan ruokalajit on valmistettu kahdella tavalla: perinteisiin nojaten à la Tatu Lehtovaara ja molekyylikeittiön löydöksiä hyödyntäen à la Arto Rastas. Kemiaa keittiössä kirjasta tuttu kemisti Anu Hopia kertoo, mitä keittiössä tapahtuu molekyylitasolla. Yhdessä kemisti ja kokeneet keittiömestarit testaavat, tutkivat ja kehittävät uutta. He pohtivat muun muassa optimaalista tapaa kypsentää lihaa, kastikkeiden rakenteita ja tuoksujen molekyylejä.Molekyyligastronomit leikittelevät rakenteilla, muodoilla ja makuyhdistelmillä ja tuottavat yllättäviä, hauskoja tai jopa pelottavia mutta taatusti mieleenpainuvia elämyksiä. "Vaikka molekyylihuuman jälkeen palaammekin takaisin silakkalaatikon ja lihakeiton pariin, viemme niiden valmistukseen jotain oppimastamme. Tämä kirja kuvaa reseptien ja lyhyiden kemiallisten katsausten avulla, kuinka tämä muutos on tapahtunut ja kuinka perinteinen ja moderni käyvät herkullista vuoropuhelua."
Kustantaja: Nemo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522402363
Ilmestymisvuosi: 2014
Tekijän muu tuotanto:
Hyppysellinen tiedettä
Hopia, Anu & Fooladi, Erik
Kuplivaa kemiaa. Kiehtovat juomat k
Hopia, Anu & Pekka Lehtonen
Kasvikset kemistin keittiössä
Hopia, Anu ja Lehtovaara Tatu
Kemiaa keittiössä
Hopia, Anu
NOPEA TOIMITUS
Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.
Saatavuus RB-kaupoista
Rosebud Sivullinen | 0 | |
Rosebud Citycenter | 0 | |
Rosebud Kaivopiha | 0 | |
Rosebud Tiedekulma | 0 | |
Rosebud Maria | 0 | |
Rosebud Kuopio | 0 | |
Keskusvarasto | 0 | |
Tilattavissa verkosta | ||
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä. |