Me olemme Bellingcat

Higgins, Eliot; Helasvuo, Antero; Kivimäki, Veli-Pekka

Vapaaehtoisten digietsivien ryhmä Bellingcat on usein esillä mediassa. Se tutkii ja paljastaa sotarikoksia ja salamurhaajia, jopa ennen valtiollisia tiedustelupalveluja. 

Kansalaisjournalisti Eliot Higginsin perustama Bellingcat selvitti kaksoisagentti Sergei Skripalin todennäköisen myrkyttäjän, venäläisupseerin. Bellingcatin toiminta perustuu avointen lähteiden tietoihin, tietotekniikkaan, älypuhelimiin, uteliaisuuteen ja loputtomaan kärsivällisyyteen. 

Vapaaehtoisryhmä Bellingcat sijoittuu tiedustelun ja journalismin välimaastoon. Se kerää verkosta avointa dataa ja analysoi sitä teknisin menetelmin, kuten tekoälyä hyödyntäen. 

Bellingcat on jäljittänyt Syyrian diktaattorin Bashar al-Assadin käyttämät kemialliset aseet ja ohjuksen, joka pudotti MH-17-lentokoneen Ukrainassa, tunnistanut uusnatsit Charlottesvillessä ja löytänyt ISIS-kannattajia Euroopasta. 

Me olemme Bellingcat kertoo Eliot Higginsin tarinan koulupudokkaasta aivan uudenlaisen tiedonkeruun ja analysoinnin verkoston johtajaksi. Higgins esittelee Bellingcatin historian, toimintatavat ja -periaatteet. Kirjassa on ryhmän suomalaisjäsenen Veli-Pekka Kivimäen esipuhe suomalaisille lukijoille. 

Eliot Higgins (s. 1979) opettaa avointen lähteiden tiedustelua Atlantic Councilissa, joka on Yhdysvaltojen johtava geopoliittisen strategian ajatushautomo. Hän on toiminut vierailevana tutkijana Lontoon King’s Collegen sotatieteiden osastolla ja Kalifornian yliopiston Berkeleyn ihmisoikeuskeskuksessa. Hän istuu myös Haagin kansainvälisen rikostuomioistuimen teknisessä neuvottelukunnassa. 

Dokumenttielokuva Bellingcat: Truth in a Post-Truth World sai ensi-iltansa vuonna 2018 ja palkittiin seuraavana vuonna mm. kansainvälisellä Emmy-palkinnolla. Useat televisio­yhtiöt kilpailevat oikeuksista Higginsin elämäntarinaan.  

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522919564
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 32.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Venj: historia/yhteiskunta/politiikka

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.