Ukrainan historia (nid)

Remy, Johannes

Uusi päivitetty painos ilmestyi huhtikuussa 2022.

Ukraina on Venäjän jälkeen väkiluvultaan toiseksi suurin Itä-Euroopan valtio. Sen nykytapahtumat ovat heijastuneet EU-maiden energiahuoltoon asti. Maan epävakaa sisäpolitiikka ja vaihtelevat suhteet Venäjään ovat hidastaneet identiteetiltään yhtenäisen kansakunnan muotoutumista. Ukrainasta onkin sanottu, ettei se kuulu sen enempää itään kuin länteenkään.

Ukrainan historia ulottuu keskiajan Kiovan Rusista 900-luvulta nykypäivään. Mukana ovat tärkeät historialliset vaiheet ja käänteet kuten suuret kasakkasodat ja niitä seurannut autonomia Venäjän yhteydessä, ukrainalaisen nationalismin synty, itsenäisyys ja itsenäisyyssota, Neuvosto-Ukrainan suuri nälänhätä, ukrainalaisten nationalistien toiminta toisessa maailmansodassa ja Krimin kysymys.

Erityistä huomiota kiinnitetään kansallisuuskysymykseen, joka on tärkeä myös nyky-Ukrainan sisällä: maasta löytyy täysi kirjo kansallisia asenteita alkaen erittäin venäläisvastaisista kansallismielisistä niihin, jotka pitävät itseään venäläisinä.

Ukrainan historia on helposti lähestyttävä perusteos kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä maan nykyisessä konfliktissa on kysymys ja mitä kaikkea sen taustalla on.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523451773
Ilmestymisvuosi: 2022
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.