YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Islamilaisen oikeuden historia: Sharian monet merkitykset

Maristo, Joonas

Arvioitu ilmestymispäivä 17.10.2023

Šaria eli islamilainen oikeus mielletään usein laiksi tai lakikirjaksi, vaikkei se sitä ole. Islamilainen oikeus on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja eletyn elämän tulkintatraditio. Se käsittää koko ihmiselämän kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja pyhiinvaelluksesta kaupankäyntiin ja poliittisiin käytäntöihin.

Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti šaria-käsitteen muotoutumista, merkityksiä ja sisältöä. Islamin ilmoitus, Koraani ja profeetta Muhammadin perimätieto, ovat islamilaisen oikeuden lähteet, mutta tulkinnat elävät ajassa. Viime aikoina esimerkiksi feministiset ja erilaisia vähemmistöjä puolustavat liikkeet ovat haastaneet perinteisiä tulkintoja.

1900-luvulla kansallisvaltioiden kehittymisen myötä islamilaisen oikeuden vaikutus muslimienemmistöisten maiden lainsäädännössä on kaventunut hyvin pieneksi. Politiikassa islamilainen identiteetti, sen varjolla ajetut lakihankkeet ja niiden vastustaminen ovat kuitenkin merkittävä voima. Marginaalisista tulkinnoista ammentavat väkivaltaiset ääriliikkeet eivät nauti lainsuojaa missään maassa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452350
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 29.7
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.