Sodan pauloissa - Militarismi suomalaisessa yhteiskunnassa

Hast, Susanna; Kotilainen, Noora

Sota ja turvallisuuspolitiikka puhuttavat ja herättävät tunteita. Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Suomen liityttyä Natoon sotilaallisten arvojen ja käytäntöjen kriittinen tarkastelu on erityisen ajankohtaista.

Sota ja siitä kumpuavat arvot vaikuttavat syvästi yhteiskunnassamme, paitsi politiikassa myös arjen käytännöissä ja tunteiden tasolla. Sodasta, turvallisuudesta ja sotilaspolitiikasta keskustellaan usein yksimielisyyttä vaatien, vaihtoehdottomaan sävyyn. Miksi sota on suomalaisille niin pyhä asia?

Sodan pauloissa tarjoaa kriittisiä näkökulmia sotilaalliseen valtaan, sodasta kerrottuihin tarinoihin ja sotilasinstituutioiden käytäntöihin Suomessa. Mitä militarismi oikeastaan on? Miten sen kautta oikeutetaan väkivaltaa ja ylläpidetään sukupuolijärjestelmää? Miten sotilaallinen toiminta vaikuttaa ympäristöön ja ekosysteemiin? Mikä on sotilaallisen vallan asema suomalaisessa demokratiassa?

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452510
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 39

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.