Tahdottoman tietämisen autuus - Estetiikka ja taiteenfilosofia

Schopenhauer, Arthur

Arthur Schopenhauer tunnetaan erityisesti pessimistisestä elämänfilosofiastaan, jonka ytimessä ovat yllättäen estetiikka ja taidefilosofia. Schopenhauerin mukaan juuri estetiikka tarjoaa (hetkellisen) vapautuksen pessimismistä: se irrottaa ihmisen tahdon ja loputtoman haluamisen ikeestä ja avaa siten tien korkeimpaan tietoon.

Tahdottoman tietämisen autuus esittelee uudenlaisen tavan ymmärtää esteettistä kokemusta ja taidetta. Teos sisältää Schopenhauerin Maailma tahtona ja mielteenä (Die Welt als Wille und Vorstellung) -teoksen estetiikkaa käsittelevät osat. Schopenhauer pohtii muun muassa taiteilijaneroa poikkeusyksilönä, joka avaa ideoiden maailmaa muille ihmisille, sekä tragedian huipentumista vapaaehtoiseen luopumiseen elämästä ja elämäntahdosta.

Schopenhauerin pessimistinen elämänfilosofia ja estetiikka ovat saaneet laajaa vastakaikua kirjailijoiden ja säveltäjien keskuudessa. Eloisalla ja perinteisen filosofian vaikeista käsitteistä vapaalla tyylillä esitettyihin ajatuksiin tutustuminen on tuskatonta myös kaikille muille elämän ja taiteen kysymyksiä pohtiville.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523452657
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 17.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.