Samettidiktatuuri

Laurén, Anna-Lena

Samettidiktatuurissa pehmeys yhdistyy kovuuteen. Venäjällä pehmeyttä edustavat esimerkiksi vapaus ilmaista mielipiteensä ja äänioikeus. Se, että eri mielipiteillä kuitenkin harvoin on käytännön merkitystä tai että valinnat on oikeastaan tehty jo ennen vaaleja, on silti useimmille venäläisille ihan vain vallitseva asiaintila. 

Vaan ei kaikille, ja sellaisista ihmisistä Anna- Lena Lauren kertoo. He vastustavat sitä, että maaseudusta on tehty suurkaupunkien kaatopaikka - vaikka onhan tietysti edullisempaa kaataa jätteet luontoon kuin lajitella ne. Joku puolestaan on menettänyt peltonsa suuryritykselle ja haluaa protestoida. Oppositiopoliitikkoja ahdistellaan, vangitaan, tapetaan. On vaarallista ryhtyä vastustamaan ikinuoren presidentin hahmon ottanutta valtaa, mutta niin vain mielenosoitukset jatkuvat. Demokratia ei Venäjällä ole mitenkään luonnoton ajatus, mutta sen päämääristä vallitsee paljon väärinkäsityksiä. 

Muutos on käynnissä. Tämä on Laurenin toiveikas väite kirjassa, joka on eräänlainen jatko-osa hänen loisteliaalle esikoisteokselleen Hulluja nuo venäläiset. Sävyltään se on tummempi ja otteeltaan yhteiskunnallisempi, mutta aivan yhtä mukaansatempaava. 

Anna-Lena Lauren (s. 1976) on palkittu toimittaja ja kirjailija. Hän on julkaissut menestyskirjat Hulluja nuo venäläiset (2009), Vuorilla ei ole herroja (2009), Sitten saavuin Moskovaan (2010), Kuinka kallis vapaus (2013) ja Ukraina - rajamaa (Peter Lodeniuksen kanssa, Teos 2015). 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523631496
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 97.15
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Venäjä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.