Autotta Tampereen reunalla

Ahvenjärvi, Juhani

Autotta Tampereen reunalla Suihkuvirtauksiin tottumattomat ötökät sinkoilevat sinne tänne, jalkapalloa pelataan taskulampun valossa ja räntäsateella kukaan ei notku ikkunoissa. Ollaan sitten Tampereella, Kuopiossa, junamatkalla tai Egyptissä, Autotta Tampereen reunalla rakentaa pienehköistä näyistä ja maisemista kokonaisen käsityksen Telluksesta. Juhani Ahvenjärven katse kohdistuu usein taajamaan, metsän ja kaupungin kahnaukseen, jota sitten selvitellään - pontevasti kuin poikakirjoissa ikään. Viimeistään Tampereen reunalla havaitsee, kuinka koko maailma on taajama, sumea tai valheellinen raja ihmisen ja luonnon välissä: kuuma on yhtäkkiä liiankin kuumaa, kesän kulun näkee levän väristä, potkukelkka on kelpo vemmel lähestyä lähiötä. Autotta Tampereen reunalla ei saarnaa vaan antaa - kuvia, värejä, lämpöä. Huoli maailmasta yhdistyy rehelliseen iloon siitä että se on. Ahvenjärven kahdeksannen kokoelman myötä näkee jälleen uusin silmin.

JUHANI AHVENJÄRVI (s. 1965) on palkittu tamperelainen runoilija. Hän debytoi keväällä 1992 antologiassa Ryhmä 92 (Tammi). Esikoisteoksensa Hölkkä (Tammi) hän julkaisi samana vuonna. Sen jälkeen Ahvenjärvi on kirjoittanut kuusi runokokoelmaa, joista Teos on julkaissut kokoelmat Yhä kiihtyvä tauko (2005), Liituvarjo (2010) sekä Ilmakuva osuu joka oksaan (2014) ja Maitovalas vatsa täynnä mandariineja (2018), joista molemmista hänelle myönnettiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523631793
Kirjastoluokka: 822
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.