YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Antiikin draamat-sarja: Plautus

Plautus; Kivimäki, Arto; Jansson, Sami

Plautus (254-184 eaa.) on länsimaisen komedian kulmakivi. Meille säilyneistä roomalaisen kirjallisuuden teoksista hänen komediansa ovat vanhimpia, syntyneet 200-luvun eaa. taitteessa.

Plautuksen tuotannossa yhdistyvät kreikkalainen uusi komedia ja italialaisen farssiperinteen sanaleikit, roisi huumori ja laulut tavalla, joka tuo nykylukijalle lähinnä mieleen brittihuumorin, stand up -komiikan ja Marx-veljekset: Plautuksen kieli on rehevää, täynnä värikkäitä ilmauksia, sanontoja ja kansanomaisia tokaisuja. Komiikan ja juonenkäsittelyn rohkeus ovat olleet innoittajina renessanssista lähtien niin oopperalibretisteille kuin näytelmäkirjailijoillekin.

Tähän niteeseen on valittu kuuden komedian kattaus: Amfitryon, Casina, Cistellaria, Curculio, Mercator ja Mostellaria.

Sami Jansson on aineenopettaja sekä klassisen kirjallisuuden suomentaja. Hän on kääntänyt mm. Rene Descartesin, Alexis de Tocquevillen, Wilhelm Rubrukin ja Arkhimedeen tekstejä.

Arto Kivimäki on palkittu antiikin tekstien suomentaja, tietokirjailija sekä Antiikin tarinoita lapsille -kirjasarjan tekijä. Hän on toimittanut mm. antiikin rakkaus- ja viinirunoja, vitsejä ja taruja.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523633377
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 83.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.