Myöhempien kesien jumalat - Los dioses de los veranos ulteriores

Vuorinen, Katariina

Viidennessä runokokoelmassaan Katariina Vuorinen (s. 1976) kutoo yhteen ihmisen, luonnonvoimat ja kaiken yllä valvovan taivaan Andien ikiaikaisissa maisemissa. Vaihtuvien maiden ja muistin kautta kokoelma kuljettaa Chileen, josta on tullut runoilijan vaellusvuosien toinen kiintopiste. Pitkät, eeppiset runot vertautuvat vääjäämättömyydessään kaukana siintävään horisonttiin, jota kohti peloton matkaaja kulkee _ tai Tyynenmeren hitaisiin, loputtomiin aaltoihin, jotka luovat levollisen rytmin aistien todellisuutta ylistävään vaellukseen.

Voimallisten näkyjen, rytmin ja mielen liikkeiden tarkentamisen taiturina tunnettu Katariina Vuorinen debytoi runoilijana jo 15-vuotiaana. Esikoisteoksesta Edith suuteli minua unessa (2001) alkaen hänen teoksensa ovat saaneet kiittävän vastaanoton. Vuorisen runoja on käännetty 13 kielelle.

Espanjan kieli on Vuoriselle erityisen merkityksellinen, mitä ilmentää tämän Myöhempien kesien jumalat -kokoelman julkaiseminen samoissa kansissa kaksikielisenä: suomeksi ja espanjaksi. Suomennos on Zoila Forssin käsialaa.

 

Kustantaja: Aviador
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523810860
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 82.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.