Luodetuulen maa

Koivukari, Tapio

Täyteläinen ja todenmakuinen kertomus Aaron Antoninpoika Havströmistä ja tämän perheestä. Tarinan pääjuonne seuraa perheen vaiheita viime vuosisadan alusta noin vuoteen 1920. Eletään suurten muutosten aikaa ja nämä muutokset vaikuttavat myös suoraan Aaronin perheen elämään. Koivukari kuvaa, miten nuoret löytävät paikkansa yhteiskunnassa ja perustavat perheitä. Aaron itse on Rauman edustan Kuuskajaskarin ensimmäinen asukas, saaren joka myöhemmin toimi rannikkotykistön tukikohtana vuosikymmenien ajan.

Sukukunnan kohtaloihin vaikuttavat erityisesti tsaarin sortotoimenpiteet, ensimmäisen maailmansodan myrskyt ja lopulta luonnollisesti kansalaissota. Koivukari kirjoittaa ihmisistään lämmöllä, hänen sympatiansa ovat pienen ihmisen puolella tämän poliittisista näkemyksistä riippumatta. Ihmiskuvaus on kiihkotonta, hellän ymmärtävää. Lopputulos on historiallinen suurromaani Suomen lähihistoriasta kuvattuna tavallisten ihmisten näkökulmasta. Tekijänsä pääteos, ainakin tähän asti. Todellinen lukunautinto kielellisiä ratkaisujaan myöten.


Luodetuulen maa on Tapio Koivukarin (s. 1959) kolmas romaani ja viides kaunokirjallinen teos. Aiemmin ovat ilmestyneet romaanit Saariston samurait (1988) ja Odinnin korppi (1990, Koskenkorva-palkinto) sekä novellikokoelmat Mansikkapellot, iankaikkisesti(1994) ja Tosi tarinoita ja muita outoja ilmiöitä (1998).

Koivukari on toiminut myös vapaana suomentajana vuodesta 1992. Tunnetuimpia hänen suomentamistaan kirjailijoista ovat Jan Guillou, Vigdís Grímsdóttir, Gudbergur Bergsson sekä Einar Kárason. Koulutukseltaan Koivukari on teologian maisteri.

Koivukarin novelleja on käännetty liettuaksi, latviaksi ja islanniksi.


"Historiallinen suurromaani Raumalta. -- Samankaltaisuus Väinö Linnan kanssa ei vähennä Tapio Koivukarin kunnianhimoisen romaanin arvoa, pikemminkin päinvastoin."
- Jarmo Papinniemi, Etelä-Saimaa

"Aika saa näyttää, sijoittuuko Luodetuulen maa historian vankkojen klassikoiden kastiin."
- Nina Vuolio, Kiiltomato

"Tapio Koivukarin viides teos on ihmisenkokoista historiaa parhaimillaan."
- Sirpa Sutinen, Karjalainen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524710305
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.