YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Hullujenhuone

Fossum, Karin

Nuori Hajna-tyttö on juossut päin näyteikkunaa ja joutunut mielisairaalan suljetulle osastolle. Vartalon 160 haavaa paranevat ajan myötä, mutta mielessään hän hautoo edelleen itsemurhaa.

Syrjäänvetäytyvä tyttö tutustuu pikkuhiljaa osaston muihin potilaisiin, kuulee traagisia elämäntarinoita, mutta ennen kaikkea oppii arvostamaan potilasyhteisön lahjomatonta rehellisyyttä.

Hullujenhuone on vangitseva kuvaus depressiivisen ihmisen sielunmaisemasta. Romaani on tuttuun Fossum-tyyliin täynnä dramaattisia tapahtumia, mutta myös humoristisesti ja lämmöllä kuvattuja episodeja ja ihmisiä. Kyseessä ei ole Sejer-dekkari, mutta silti takuuvarma Fossum, hyytävän jännittävä romaani.


Karin Fossum (s. -54) on Norjan rakastetuimpia kirjailijoita. Hänen aikaisemmin suomennetut romaaninsa ovat Evan katse (1997), Älä katso taaksesi! (1998), Ken sutta pelkää (1999), Piru valoa kantaa (2000) ja Rakas Poona (2001).


"Poikkeuksellinen lukukokemus, josta viisastuu."
– Elin Brodin, Klassekampen

”Fossum ei tee kompromisseja. Nyt hän kaivautuu syvemmälle kuin koskaan, aivan kuin hänen aikaisemmat romaaninsa olisivat vain tämän esityötä.”
– Harald Sjönsberg, Dagbladet

"Fossum tekee Hajnan mielisairaalavuoden kuvauksesta selkeän, sentimentaalisuutta välttävän kertomuksen, jossa elämän ja ihmismielen arvaamattomuus ja epävarmuus ovat kaiken aikaa läsnä."
- Pertti Arvola, Helsingin Sanomat

"On todella harvinaista, että näinkin vakavaa tarinaa lukiessa nauraa ääneen. Fossum on kirjoittanut hullujenhuoneesta viihdyttävän ja samalla niin viisaan kirjan."
- Kaisa Kurikka, Turun Sanomat

"Fossumin viisas ja humaani romaani olisi tervehdyttävää luettavaa virkamiehille ja poliitikoille, jotka laskevat psykiatrisen sairaanhoidon kustannuksia."
- Saara Kesävuori, Aamulehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711272
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.