Jumalan pojan paluu
Ei saatavilla

Jumalan pojan paluu

Dick, Philip K.

Herb Asher on onnistunut pakenemaan Maasta, sen ahdistavasta poliisivaltioilmapiiristä, kutsunnoista ja ankeasta harmaudesta. Nyt hän voi viettää loppuikänsä pienellä siirtokuntaplaneetallaan, omassa pikku asuinkuvussaan – rentoutuen, kuunnellen mielimusiikkiaan ja haaveillen elämästä mielilaulajattarensa kanssa. Hänen ei koskaan enää tarvitse välittää mistään tai kenestäkään.

Mutta rauha katoaa, kun planeetan alkuasukkaiden jumala Yah iskee silmänsä Herbiin ja tämän naapurikuvussa asuvaan Rybys Rommey -nimiseen naiseen. Yah kertoo olevansa se Jumala, jonka Belial-paholainen karkotti Maasta kaksituhatta vuotta aikaisemmin. Yah aikoo nyt palata Maahan, Belialin valtakuntaan. Hän tarvitsee siihen Herbin, Rybysin ja salaperäisen Elias-nimisen kerjäläisen apua. Mutta – kuten Philip K. Dickin lukijat tietävät – harva asia tässä(kään) maailmassa on niin kuin se näyttää olevan.

Jumalan pojan paluu kuuluu amerikkalaisen tieteiskirjallisuuden suurmiehen Philip K. Dickin (1928–1982) myöhäistuotannon keskeisiin teoksiin. Sitä on sanottu kolmanneksi osaksi trilogiaa, johon kuuluvat aikaisemmin suomennetut Valis ja Timothy Archerin sielunvaellus.

Like on aiemmin julkaissut Dickin teokset Palmer Eldritch (1994, 2003), Lies, Inc. (1995), On aika sijoiltaan (1996), Haudasta kohtuun (1997), Timothy Archerin sielunvaellus (1997, 2003), Rakennamme sinut (1998), Simulantit (1999), Varro vain viime vuotta (2001) sekä Ruukunkorjaaja (2003).


"...loppupeleissä Jumalan pojan paluu on kohotettava yhdeksi Dickin tuotannon merkkipaaluista."
- Toni Jerrman, Tähtivaeltaja

"Jumalan pojan paluu on Dickin evankeliumi."
- Petri Salin, Portti

"Dick tasapainoilee nerouden ja hulluuden rajalla."
- Vihreä Lanka

"Dickin tekstejä on suomennettu niin paljon, että hänen tuotannostaan ei kuvittelisi löytyvän enää mitään uutta tai mielenkiintoista. Onneksi kuvitelma osoittautuu vääräksi, kun kysymyksessä on Jumalan pojan paluu eli The Divine Invasion vuodelta 1981... Mäkelä on käännöksissään omaksunut tarkkaan Dickin tyylin."
- Seppo Lehtinen, Turun Sanomat

"Omaperäisyyden asteikolla nostaisinkin kirjan sangen korkealle; kukaan muu kuin Dick ei olisi voinut kirjoittaa tällaista kirjaa."
- Juha K. Tapio, Kaleva

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524712835
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.