YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kohti arvoa ja ansiota - Suomen Näyttelijäliitto 1913-1975

Lounela, Pekka

Näyttelijäliiton historiikki kattaa liiton vaiheet perustamisesta 1913 vuoteen 1974, jolloin liiton pitkäaikaisin puheenjohtaja Jalmari Rinne päätti oman toimikautensa luovuttaen liiton keulapaikan seuraajalleen Kalevi Kahralle.

Näyttelijäliiton perustamisidea syntyi kahden Kansallisteatterin näyttelijän Teppo Raikkaan ja Teuvo Puron aloitteesta, tarkoituksena oli saada näyttelijöiden keskuudessa aikaiseksi ”sääntöjen mukainen elämä ja kiinteämpi yhteistoiminta”. Koska Näyttelijäliitto ei tietenkään syntynyt tyhjästä, ja teatteria oli Suomessa ollut kauan ennen sen perustamista, aloittaa kirja kertomuksensa 1800-luvun puolelta tarkastellen mielenkiintoisella tavalla teatterin saapumista Suomeen ja näyttelijänammatin kehitystä maassamme.

Kirja kertoo 90-vuotiaasta Suomen Näyttelijäliitosta osana suomalaista teatterielämää – yhtenä sen vaikuttajista – ja myös osana suomalaista yhteiskuntaa ja kehitystä. Näyttelijäliitto on ensimmäinen teatterin kentälle syntynyt liitto. Sen tehtävät ovat muuttuneet ajan ja näyttelijöiden työskentely-ympäristön muutosten myötä. Tätä muutosta kirja kuvaa kulkien näyttelijöiden ammatillisia asioita ajaneiden ihmisten matkassa kuudella vuosikymmenellä.

Julkaisija Suomen Näyttelijäliitto.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524714464
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.