YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Elinkautinen
Ei saatavilla

Elinkautinen

Kuisma, Hanna-Riikka

Mitä kuuluu sille koulutoverillesi, jota vähän karsastit, koska hän oli kummallisen näköinen ja haisi oudolta? Miten nyt menee naisella, joka istui eilen bussissa viereesi? Se jolla oli silmä mustana ja hapsottava permanentti, muistatko?

Hanna-Riikka Kuisman väkivaltaisen verevä esikoisproosateos Elinkautinen taluttaa lukijan eteen joukon ei-toivottuja, elämään tuomittuja ihmisiä. Tässä kompastelevassa kulkueessa nyrjähtäneen lapsuuden hämmennys vaihtuu nuoruuden vimmaisuudeksi, epätoivo purkautuu väkivaltana ja itsetuhoisuutena, yksinäisyys murtaa mielen ja kuolema kuiskii korvaan. Äänen saavat ne ihmiset, jotka eivät kykene puhumaan omasta puolestaan.

Kuisman novellien synkissä vesissä välkähtelee mustaa huumoria, silmitöntä elinvoimaa ja aavistus selviytymisestä.


Hanna-Riikka Kuisma (s. 1978) on koulutukseltaan kuvataiteilija. Hänen tekstejään on julkaistu aiemmin Satakunnan Taidetoimikunnan Uusien Kirjoittajien Kirjassa sekä Novellit 2004 -antologiassa. Hän on ollut mukana myös Juha Seppälän tekemässä YLE 1:n Tositarinoita-sarjan radiodokumentissa "Pakko sanoa" toisena nuorena kirjoittajana.


"Hanna-Riikka Kuisman esikoiskirja on tämän lehden levikkialueella kiistattomasti aikoihin merkittävin taiteellinen debyytti."
- Juha Seppälä, Satakunnan Kansa

"Kirja ei ole millään muotoa julistava tai itsetarkoituksellisen kantaaottava, vaan ensisijaisesti toteava ja mielenterveysongelmien rakenteita syynäävä monikerroksinen teos. Se antaa yhtä vähän tai yhtä yhtä monta vastausta kuin mielenterveysongelmille määritellään tosielämässä, kliinisesti, tai kahvipöytäkeskustelussa."
- Katariina Parhi, Parnasso

"Rankat aiheet eivät kuitenkaan ole kokoelman ainut ansio, sillä Kuisma on virittänyt kertojanäänensä niin tiukkaan vireeseen, että esikoiskirjailijoille tyypillistä ylimääräistä löysää on novelleista vaikea löytää.
Sovitaanko siis, että Elinkautinen ei ole helppo vaan pakko luettava?"
- Jussi Aurén, Satakunnan Kansa

"Lahjakkuus, jonka uraa kannattaa seurata."
- Kai Kiviranta, Uusi Nainen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789524715201
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.