YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kuin olisit kiveä syönyt

Tochman, Wojciech

Teos käsittelee Bosnian sotaa – tai tarkemmin sanoen sodanjälkeistä elämää ja sodan muistoa Bosniassa. Kirjassa ei kuvata sotaa eikä taisteluita vaan sodan muistoja, sen aiheuttamaa tuskaa ja vihaa nyt, kymmenen vuotta myöhemmin.

Kuin olisit kiven syönyt piirtää muotokuvan ennen kaikkea bosnialaisista naisista, jotka jäivät henkiin kun miehet surmattiin. Nuo naiset etsivät tietoa kadonneista läheisistään – isistään, veljistään, lapsistaan, miehistään. Vähistä tiedoista, silminnäkijöiden lausunnoista ja kuulopuheista he koettavat rakentaa kuvan siitä, mitä heidän läheisilleen tapahtui, miten he kuolivat ja missä heidän jäännöksensä ovat.

Kirjan keskeisin henkilö on puolalaissyntyinen tutkija Ewa Klonowski, joka on vuodesta 1996 työskennellyt Bosniassa. Hän on koulutukseltaan arkeologi, ja hänen tehtävänään on auttaa sodan uhrien tunnistamisessa. Hän osallistuu uhrien kaivamiseen joukkohaudoista, tutkii heidän jäännöksiään, tekee DNA-kokeita. Hän sanoo: ”Rakastan luita, luut puhuvat minulle”. Hän on kaivanut esiin jo kahdentuhannen uhrin jäännökset kaivoksista, ojista ja joukkohaudoista.


Wojciech Tochman on syntynyt Krakovassa vuonna 1969. Hän on ammatiltaan journalisti. Tällä teoksella hän jatkaa Ryszard Kapuscinskin tunnetuksi tekemää, puolalaisen reportaasiromaanin arvokasta perinnettä.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524716154
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 96.83
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Eurooppa

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.