Avec: romaani

Röyhkä, Kauko

Avec on uudenlaista Röyhkää – hypnoottista, maanista ja nauruun tappavaa tajunnanvirtaa. Romaanin minäkertoja, kriisistä kriisiin kulkeva Harri, sylkee sivaltavan selvänäköisiä huomioita itsensä ja ympäristönsä tilasta.

Hyvistä pyrkimyksistään huolimatta viisikymppinen ekoarkkitehti ajautuu elämässään epätyydyttävästä kompromissista toiseen. Hän ei osaa toteuttaa omaa tahtoaan tai edes tunnistaa sitä. Vahvojen naisten pallottelema pullapoika yrittää parhaansa mukaan järjestää asiansa uusiksi, mutta löytää itsensä aina vain istumasta vieraana omassa olohuoneessaan. Harri tajuaa, että kurssin ei tarvitse olla kuin vähän vino, kun se ennen pitkää johtaa täydellisesti harhaan. Ainoana suunnannäyttäjänä etsinnän keskellä loistaa salaperäinen Eve, nainen joka ilmestyy hädän hetkellä ja katoaa yhtä mystisesti.

Kauko Röyhkä (s. 1959) on pitkän linjan muusikko ja kirjailija. Like on julkaissut Röyhkältä myös teokset Henry ja minä, Miss Farkku-Suomi, Faust ja muita kertomuksia, Tien laidalla Waterloo, Ocean City, Silvia ja Kaksi aurinkoa.

Kauko Röyhkän kotisivut.


"Tiedoksi: Kauko Röyhkä on kirjoittanut parhaan romaaninsa."
- Antti Majander, Helsingin Sanomat

"Tajunnanvirtatekniikka palvelee hienosti Röyhkän vuosi vuodelta taidokkaampaa tapaa assosioida ja väläytellä pienin tilannekuvin isoja ajatuksia."
- Tuomo Karhu, Turun Sanomat

"Avec on taitavasti rakennettu ja tasapainoinen romaani. Siitä huokuu maaginen ja karheanlyyrinen tunnelma, jota on vaikea sanoin kuvailla. On pakko todeta, että rumuuden kautta kulkee tie kauneuden tajuamiseen."
- Mikko Nehvonen, Kaleva

"Olipa huikea lukukokemus!"
- Juice Leskinen, Savon Sanomat

"Arkkitehdintumpula Harri hurmaa pian olemalla rehellisesti sitä, mitä on. Arvoituksellinen kaunotar Eve, varsinainen avecien avec, on niin lahjomattoman viileä, että hänen soisi olevan oikeasti olemassa."
- Gloria

"Avec onnistuu alusta loppuun."
- Mikko Nenonen, Kouvolan Sanomat

"Hienointa Avecissa on juuri intensiivinen kerronta, tajunnanvirran yhtäaikainen suoruus ja viitteellisyys, joiden sekoituksessa sanonta lavenee paljon yksilöllistä pyristelyä laajemmaksi huomioksi yhteiskunnasta ja miehenä olemisen ehdoista."
- Tommi Römpötti, Hämeen Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717205
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.